Tan Sağtürk'ten yeniden inşa edilen AKM'ye övgü

Ünlü balerin ve koreograf Tan Sağtürk (63), Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde yeniden inşa edilen Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için "Her kesimi buluşturan bir köprü gibi" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nde dans-bale alanında ödüle layık görülen ünlü balet Tan Sağtürk, Sabah Gazetesi'nden Tuba Kalçık'a konuştu. Yıllarca Fransa'da yaşayan Sağtürk, "Ben Türk vatandaşıyım. Bu topraklarda doğdum, Türk'üm ve bu kimliğimle de gurur duyuyorum" dedi.

Bale dünyasının ünlü ismi Tan Sağtürk, AKM'nin yeniden yapılmasını çok değerli bulduğunu ve yine Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Binası'nın da önemli bir yapı olduğunu söyledi.

tan sağtürk


Tan Sağtürk, 2021 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları üzerine halka ve sanata kazandırılan AKM'den övgü dolu sözlerle bahsetti.

Tuba Kalçık'ın ''AKM yapım sürecinde ve açıldığı dönemde tartışmalara konu oldu. Bu konuda neler söylemek istersiniz?'' sorusu karşısında Tan Sağtürk şu açıklamayı yaptı: ''AKM'nin yapım süreci başlamadan önce Milli Kültür Şurası yapılmıştı, bu oluşuma davet edildim ve müşterek çalışmalara katıldım. AKM'nin yeniden yapılmasının çok değerli olduğunu düşünüyorum. Ülkemize, sahne olarak bu kadar değerli bir yapının yeniden kazandırılması kadar AKM'nin yenilikçi bir teknoloji ile donatılması da kıymetli. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası da önemli bir yapı. Sanatın icra edildiği uygun ortamların inşa edilmesi bir ülkenin sanat politikasının gereğidir. Ben meslektaşlarımın burada yaptığı sanatsal faaliyetleri gururla izliyorum.''

 

Tan Sağtürk'ten yeniden inşa edilen AKM'ye övgü ile ilgili etiketler Atatürk Kültür Merkezi Tan Sağtürk AKM
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.