Tam puan alan öğrenciler Baykar liselerini tercih etti

Tüm dünyada savaş stratejilerini değiştiren, ülkelerin almak için sıraya girdiği Bayraktar İHA ve SİHA’larını üreten Baykar’ın açtığı liselere tam puan alan öğrenciler tercih etti. Baykar, geçen yıl biri Ankara’da, diğeri İstanbul’da olmak üzere iki lise açtı. Ankara’daki Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Lisesi’ne 500 tam puan alan 82, İstanbul’da açılan Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ise 50 öğrenci alındı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Baykar liseleri bu yıl için eğitim ve öğretime başlayacak iki lise de en iyi öğrenciler tarafından tercih edilmiş oldu.

Tam puan alan öğrenciler Baykar liselerini tercih etti

BaykarTech CEO’su Haluk Bayraktar, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, “Bu yıl eğitim ve öğretime kapılarını açacak Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Lisesi'ni LGS'de 500 tam puan alan çok sayıda öğrenci tercih etti. Bu liselere yerleşen 132 başarılı öğrencimizi tebrik ederim.
İnşallah bu okullardan ülkemizi müreffeh yarınlara taşıyacak yazılımcılar, mühendisler, ileri seviyede tekniker ve teknisyenler hatta uzay projelerimizi yürütecek gençler yetişecek” dedi.

Bayraktar ailesinin babaları merhum Özdemir Bayraktar’ın isminin verildiği Özdemir Bayraktar Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Lisesi’nde 4 ana dalda eğitim verilecek. Buna göre, lisede eğitimi verilecek alanlar şöyle belirlendi:

Tasarım ve İmalat Dalı

  · Kompozit üretim ve analizi ile ilgili bilgi ve beceri kazanma
· Özel prosesler ile ilgili bilgi ve beceri kazanma
· İmalat teknikleri ile ilgili bilgi ve beceri kazanma
· Hidrolik-pnömatik ve mekanik sistemler ile ilgili bilgi ve beceri kazanma
İtki Sistemleri Dalı
· Ulusal ve uluslararası standartlara uygun şekilde ileri itki sistemlerinin tasarımı, montajı ve bakımını yapma 
· Pervane bakım ve ayar işlemlerini yapma
· Yanma ve yakıtlar ile ilgili bilgi ve beceri kazanma

Elektronik Sistemler Dalı
 

 · Basit elektrik-elektronik devreler kurma, çalıştırma, elektriksel ölçmeleri gerçekleştirme
· Elektronik kart tasarımı ile ilgili bilgi ve beceri kazanma
· Uçak elektrik sistemlerinde kullanılan devre elemanlarının test, bakım onarım işlemlerini yapma
· Elektronik sistem üretimi ile ilgili bilgi ve beceri kazanma
· Elektronik ve dijital uçak sistemlerinin bakımını yapma
· Havacılık ve uzay aviyonik sistemler ile ilgili bilgi ve beceri kazanma

Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise İstanbul’da eğitim verecek. Mayıs 2023’te yapılan imza töreninde, dönemin

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "İlk kez bu okulumuzda, tüm öğrenciler, ki 50 öğrenci alacağız. Her bir öğrenci asgari ücret kadar burs alacak" dedi.
Baykar'ın Arnavutköy'deki yerleşkesinde düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, eğitimciler ve davetliler katıldı. Törende, Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurulmasına yönelik protokolü Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Haluk Bayraktar imzaladı.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar konuşmasında geleceğe hazırlanmak gerektiğine vurgu yaparak, "Rahmetli babam ömrünün çok büyük bir kısmını gençlerle proje yaparak geçirmiştir. Vazifemiz ise geleceğin yüksek teknolojisini geliştirecek, ülkemize yeni Baykarlar kazandıracak gençlerimizi nitelikli bir şekilde eğitmektir. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığımız ile çok önem verdiğimiz bir iş birliğine adım atıyoruz. Baykar olarak Milli Eğitim Bakanlığı'yla hazırladığımız protokolle birlikte gençlerimizin milli teknoloji hamlesi vizyonuyla yetişmesi için yeni bir eğitim kurumunu hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde faaliyete geçmesini planladığımız Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde özellikle havacılık ve uzay alanında ülkemizi yarınlara taşıyacak gençlerimizi geleceğimizin Hezarfenlerini ve Vecihi'lerini yetiştirmeyi hedefliyoruz. Gençlerimize milli ve özgün teknoloji geliştirme yolunda ihtiyaç duydukları maddi ve manevi desteği sağlamak için tüm gücümüzle gayret göstereceğiz. Milli Teknoloji Hamlesi, ülkemizin güvenli ve mesut yarınlarımızın adeta sigortasıdır. Bizleri yarınlara ulaştıracak yegane vizyondur. Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim ve öğretim görecek genç kardeşlerimizi şimdiden tebrik ediyorum. Yeni eğitim yuvamızın vatanımıza ve milletimize faydalı gençler yetiştirmesini temenni ediyorum. İnşallah İstanbul'un ilk havacılık ve uzay alanındaki bu mesleki ve teknik liseyle de biz de Baykar olarak elimizden gelen tüm katkıyı sunarak, elimizden geleni yapacağız. Ülkemize katma değeri yüksek işler geliştiren, becerikli, ülkesine, milletine ve dünyaya katkı sunan gençlerimizin yetişmesine katkı sunacağız" demişti.

Tam puan alan öğrenciler Baykar liselerini tercih etti ile ilgili etiketler ekonomi BAYKAR
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.