"Tam egemen ve bağımsız hiçbir ülke ABD'nin tehdidine boyun eğmez"

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Kudüs oylaması" öncesinde yaptığı tehdide Hükümetten sert cevap geldi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Trump'ın tehditleri üzerine sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Tam egemen ve bağımsız hiç bir ülke, ABD başkanının tehdidine ve baskısına boyun eğmez; inanıyoruz ki yarın ki oylamada da boyun eğmeyecektir. Türkiye, ilkeli ve haklı duruşunu koruyacak, Filistin davasına ve Kudüs’ün statüsüne yarın vereceği oyla bir kez daha sahip çıkacaktır." dedi.

ABD Başkanı Trump, BM Genel Kurulu'ndaki Kudüs oylaması için dünya devletlerini açık açık tehdit ederek "Yüz milyonlarca hatta milyarlarca dolar alıyorlar bizden, sonra da bize karşı oy kullanıyorlar. Oylamayı iyi izliyoruz, kaydedeceğiz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD Başkanı Trump'ın yarınki BM Genel Kurulu'nda oylanacak Kudüs tasarısı öncesi dünyayı tehdit etmesine tepki gösterdi.

Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Tam egemen ve bağımsız hiçbir ülke ABD'nin tehdidine boyun eğmez" ile ilgili etiketler Bekir Bozdağ Donald Trump hükümet sözcüsü başbakan yardımcısı abd başkanı kudüs oylaması
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.