Tam bağımsızlık yolunda önemli adım atıldı! Kerkes devreye girdi

Uçakların, gemilerin ve insansız hava araçlarının gözü kulağı olan GPS sisteminin yerli ve millisi göreve başladı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Twitter’dan müjdeyi verdi.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Araçların gideceği yeri belirleyen Global Position System (GPS) ABD’nin tekelinde ve kontrolünde bulunuyor.

Bu nedenle de istediği zaman istediği ülkeyi sistemden çıkarabiliyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Twitter’dan bu alandaki müjdeyi verdi. Demir, “İHA’larımızın GPS olmayan sahalarda da görev yapabilmesini sağlayan #KERKES Projesi’ni başarıyla tamamladık ve teslim ettik. Dünyada sayılı ülkenin üzerinde çalıştığı bu teknolojiyle, mini İHA’larımız, GPS köreltmesi gibi elektronik harp tehdidinden etkilenmeden görev ifa edecek. Ülkemize kazandırdığımız bu kritik kabiliyet, vatan savunmasında ordumuz için hem caydırıcı bir güç hem de muharebe ortamında oyun değiştirici bir teknoloji olacak” dedi.

Tam bağımsızlık yolunda önemli adım atıldı! Kerkes devreye girdi ile ilgili etiketler İsmail Demir kerkes kerkes projesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.