Taliban'ın tanınma çabası sürüyor: Küresel Isınma ile mücadele ederiz!

Dünyanın gözü İklim Zirvesi Cop26'ya çevrilmişken, Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'dan, uluslararası arenada tanınırlık kazanmak için yeni açıklamalar geldi. Kabil'i ele geçirmeden önce de birçok 'medeni' vaatte bulunan Taliban, bu kez de uluslararası yardımların sürmesi durumunda Afganistan'ın çevre yatırımlarını ve iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarını artıracağını duyurdu. Her şekilde, zaten Afganistan'ın küresel ısınmaya olan etkisi diğer ülkelere kıyasla çok az.

Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban, ülkelerindeki çevre projelerinin tamamlanmasına katkı sağlaması için uluslararası yardım çağrısında bulunarak, uluslararası iklim değişikliği karşıtı eylemlere destek vereceğini açıkladı.

ULUSLARARASI ARENADA TANINMAK İÇİN POPÜLİST VAATLERDE BULUNDU

Taliban sözcüsü Suhail Shaheen, ülkenin “kırılgan iklimini” koruma ihtiyacına değinerek, Afganistan’ın daha yeşil olmasına yardımcı olmak için yeni çalışmalara ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Ağustos ayından itibaren ülkede hükümeti ele geçiren Taliban rejimi, henüz uluslararası düzeyde tanınmadığı için İklim Zirvesi Cop26’da temsil edilmeyecek. Ancak Shaheen, eski Afgan hükümeti altında Birleşmiş Milletler finansmanıyla desteklenen çevre projelerinin “çalışmaya devam etmesi” gerektiğini söyledi.

KABİL'E DOĞRU İLERLERKEN TAAHHÜT ETTİKLERİ HALA AKILLARDA

Taliban’ın güvenliklerini sağlamaya ‘taahhüd ettiğini’ vurguladı. Shaheen, ‘Yeşil İklim Fonu, UNDP, Afgan Yardımı tarafından finanse edilen bazı iklim değişikliği projeleri uygulanmaya devam edilmelidir’ dedi.

AFGANİSTAN, DAHA KÖTÜ GÜNLER GÖREBİLİR

Yardım kuruluşları, BM bilim adamlarının iklim değişikliğiyle daha da kötüleştiğini söylediği Afganistan’daki kuraklığın 22 milyonu ‘gıda yetersizliğiyle’ karşı karşıya bırakabileceği konusunda uyardı. 

Taliban'ın tanınma çabası sürüyor: Küresel Isınma ile mücadele ederiz! ile ilgili etiketler Taliban iklim mücadele
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.