Taliban Sözcüsü'nü rezil eden soru!

Afganistan'da kadınların üniversite eğitimini yasaklayarak dünyanın tepkisini çeken Taliban rejiminin iki yüzlülüğü canlı yayında gözler önüne serildi. Taliban Sözcüsü katıldığı TV yayınında kendisine yöneltilen sorunun ardından kızının Katar'da okuduğunu itiraf etti.

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında yönetimi ele geçiren Taliban ilk olarak kız çocuklarının ortaokul eğitimini bu yılın mart ayında yasakladı, kısa bir süre sonra da kızlara özel eğitim veren okulların kapatılması emrini verdi.

KADINLARA EĞİTİM YASAĞI

Son olarak Taliban, bütün kadın öğrenciler için üniversite eğitimini belirsiz bir süre için askıya aldı.

Bu çağ dışı karara tüm dünyadan tepki gelirken, Taliban sözcüsü ünlü gazeteci Piers Morgan'ın yayınına katıldı.

 

"KIZINIZ KATAR'DA ÖĞRENİM GÖRÜYOR DOĞRU MU?"

Yayında Morgan, "Sizin kızınız Doha'da (Katar) öğrenim görüyor doğru mu?" sorusunu sordu.

SORU KARŞISINDA AFALLADI

Bu soru karşısında bir süre afallayan Taliban sözcüsü ise, "Mmm elbette evet, evet ama orada gözlem yapmak için bulunuyor." ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ GÖRDÜ

Sözcünün bu cevabının ardından ise sosyal medya kullanıcıların Taliban'ın bu itirafla birlikte iki yüzlülüğünün ortaya çıktığını ifade eden paylaşımlarda bulundu.

 

 

Taliban Sözcüsü'nü rezil eden soru! ile ilgili etiketler Taliban
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.