Taliban, “batı işbirlikçisi” ilan ettiği genç çocuğu parçalara ayırdı!

Afganistan’lı bir çocuk 2022 yılında aniden Kabil sokaklarında kayboldu ve hiçbir haber alınamadı. Önceki hükümetle bağlantılı olduğu düşünülen çocuğun, Taliban tarafından vahşice öldürülen Afganlardan sadece biri olduğu ortaya çıktı…

Afganistan’da kaybolan Arpan Rai, Kabil sokaklarından kaçırıldıktan sonra, ailesine hiçbir şey söylenmedi. Ta ki parçalanmış bedeni iade edilene kadar. Arpan Rai, önceki hükümetle bağlantıları olduğu nedeniyle acımasız misillemelerle karşı karşıya kalan sayısı giderek artan Afganlardan biri olduğunu yazıyor.

Arpan, Kabil'deki evine dönmenin yeterince güvenli olabileceğine karar verdiğinde Pakistan’dan ülkesine geri döndü fakat bir yıl boyunca Taliban’dan saklandı. Fakat Taliban, genç çocuğu bulmakta geç kalmadı. Taliban tarafından kaçırılan Arpan’ın ailesi, çocukları kaybolduktan kısa bir süre sonra büyük bir trajedi yaşadı.

25 YAŞINDAKİ AFGAN GENÇ, BİR GÜN İŞ İÇİN DIŞARI ÇIKTI VE BİR DAHA GERİ DÖNMEDİ

Batı destekli eski hükümette bir Özel Kuvvetler askeri olan Arpan, Ağustos 2021'de Taliban Kabil'in kontrolünü geri alır almaz ülkesinden Pakistan’a kaçtı. Arpan, Taliban’ın eski hükümetle ilgisi olan sıradan bir asker olsa bile, peşine düşüleceğini biliyordu.

Arpan'ın 22 yaşındaki kız kardeşi Zoya, "Hayatından korkuyordu" diyor. "Bir gün küçük bir iş için dışarı çıktı ve bir daha geri dönmedi." Arpan, 2022 yazının sonunda iş için çıktığı sonunda geri dönecekti. Ancak sadece 20 gün sonra, ailesi bir komşusundan en büyük korkularının gerçekleştiğine dair haber aldı: Arpan, Taliban tarafından yakalanmıştı.

Aile, yerel aktivistlere, gazetecilere ve insan hakları gruplarına göre endişe verici bir eğilim gösteren vakalar hakkında The Independent'a konuşan yarım düzine kişiden biri. Aile, “Önceki hükümetle bağlantılı olanlardan intikam almama sözünü tutmak şöyle dursun, Taliban, algılanan düşmanlarına karşı gaddar ve yargısız diyor.”

ARPAN, PARÇALANMIŞ BİR HALDE AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Taliban, “batı işbirlikçisi” ilan ettiği genç çocuğu parçalara ayırdı!

Gözaltına alınmasının ardından bir haftadan fazla bir süre boyunca Arpan’ın ailesinin Arpan'a ne olduğu hakkında hiçbir fikri yoktu. Mevcut rejim altında kadınların faaliyetlerine getirilen kısıtlamalar nedeniyle annesi ve Zoya'nın soruşturma yapmak için yerel Taliban ofisine girmesine bile izin verilmedi. Arpan'ın babası ve erkek kardeşi bilgi almaya gittiklerinde agresif bir şekilde uzaklaştırıldılar. 25 yaşındaki oğullarının nerede olduğu hakkında hiçbir fikirleri yoktu.

Kaybolduktan on gün sonra ilk ipucu geldi. Bir Taliban savaşçısı aileyi arayarak Arpan'ın aşırı derecede hasta olduğunu ve onu hastanede görmek için hemen acele etmeleri gerektiğini bildirdi. Aileyi bir rahatlama dalgası sardı ve hepsi doğruca Kabil'deki hastaneye gitti. Ama gelip Arpan'ın adını verdiklerinde, beklendiği gibi genel koğuşa mı gittiler? Hayır, aile morga götürüldü.

En büyük korkularının doğrulandığı anı hatırlayan Zoya'nın sesi çatladı. Arpan sadece ölmemişti, tanınmaz haldeydi. "Başlangıçta, bunun ağabeyimin cesedi olduğuna inanamadık... teşhis edemediğimiz ölçüde parçalanmıştı" diyor. Aile Taliban’ın saldırgan politikalarıyla alakalı uluslararası kuruluşların hareket geçmesini istiyor.

Taliban, “batı işbirlikçisi” ilan ettiği genç çocuğu parçalara ayırdı! ile ilgili etiketler Taliban
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.