Talha Uğurluel'den Kudüs hassasiyetini kullanarak algı çabası!

FETÖ'nün medya yapılanması kapsamında tutuksuz yargılanan Talha Uğurluel, sosyal medya hesabından algı operasyonuna girişti. İnkılap Kitabevi tarafından kitabı 2 yıldır satışı yapılmayan Uğurluel, Kudüs hassasiyetini kullanarak bu olayı yeniymiş gibi lanse etmeye çalıştı. Yayınevi ise Uğurluel hakkında suç duyurusunda bulundu.

İnkılâp Kitabevi, FETÖ bağlantılarını ilk kez SuperHaber'in gündeme getirdiği ve tutuksuz yargılanmasına devam edilen Talha Uğurluel hakkında, suç duyurusunda bulundu.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na verilen dilekçede İnkılâp Kitabevi avukatları, Uğurluel’in eski yazarları olduğunu belirterek sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla Fikri Sınai Haklar Mahkemesi’nde daha önce açılan davayı etkilemeye çalıştığını vurguladı.

"BUGÜN KİTABIN SATIŞI DURDURULMUŞ GİBİ BİR ALGI YARATMAYA ÇALIŞTI"

Avukat Zekeriya Çetin konuyla ilgili yaptığı açıklamada Talha Uğurluel’in “Kudüs” isimli kitabının 2018 yılında İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlandığını belirterek, "Talha Uğurluel’in 2018’de FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandıktan sonra satış mecraları kitapları iade ettikleri için kitaplarının satışı durmuştur. İnkılâp Kitabevi tarafından bu durum yazara bildirilerek alacaklarına dair ödemelerin yapılmasına rağmen Kudüs konusunda hassasiyetin oluşmasını fırsat bilen Uğurluel, takipçilerini yayınevine karşı kışkırttı. 2 yıldır kitabın satışını yapmayan İnkılap Kitabevi, bugün kitabın satışını durdurmuş gibi bir algı yaratmaya çalışan Uğurluel, İnkılâp Kitabevi ile arasında Fikri Sınai Haklar Mahkemesi’ndeki yargılamayı, yargı erklerini ve bilirkişileri canlı yayınlar aracılığı ve paylaşımlarla etkilemeye çalışmaktadır” dedi.

NE OLMUŞTU?

Yıllarca televizyonlarda ve bazı belediyelerin özel programlarında konuk olarak tarih sempozyumları veren Talha Uğurluel, FETÖ'nün medya yapılanmasına üye olmakla suçlanmış ve gözaltına alınmıştı.

Uğurluel'in FETÖ bağlantılarını ilk kez SuperHaber deşifre etmişti ve arabasının plakasının bile 'FG' olduğunu ortaya çıkarmıştı.  Uğurluel'in 'tarih turu' adı altında yurt dışına bazı kilit FETÖ'cüleri kaçırdığına yönelik iddialar yine ilk kez SuperHaber'de gündeme getirilmişti.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7.5 ile 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan Talha Uğurluel, 25 Nisan 2019'daki ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Talha Uğurluel'den Kudüs hassasiyetini kullanarak algı çabası! ile ilgili etiketler FETÖ Kudüs Talha Uğurluel kitap yayınevi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.