"Talha Abdulrazaq TRT World çalışanı" iddiasına yalanlama geldi!

Gazeteci Talha Abdulrazaq'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yaptığı Yavuz Sultan Selim'li paylaşımı sonrası TRT World'e iftira kampanyası yürütüldü. Konuyla alakalı kurumdan açıklama geldi.

CHP Genel Başkanı ve yedili masanın 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün ilk defa Alevi olduğunu dile getirmişti. İlk kez oy kullanacak gençlerden oy isteyen Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' başlıklı videolu paylaşımını alıntılayan Talha Abdulrazaq isimli kullanıcı, gönderisine 88. İslam halifesi ve 9. Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim'i anarak, "Sultan Selim'in hatırası mezhebinizi iktidardan uzak tutsun" dedi.

 "Talha Abdulrazaq TRT World çalışanı" iddiasına yalanlama geldi!

Türkiye'den gelen bazı tepkilerin ardından Yavuz Sultan Selim'i anımsattığı gönderisini alıntılayan Abdulrazaq, şu ifadeleri kullandı:

"Daha çok ağlayın, alıntılarımdaki Kemalist pislikler. Irkçı, Arap karşıtı sözler kullanırken öldürüp, işkence edip sonra da 'nefret söylemi' diye ağlayamazsınız"

 "Talha Abdulrazaq TRT World çalışanı" iddiasına yalanlama geldi! - Resim : 2

FETÖ VE KILIÇDAROĞLU'NA YAKIN HESAPLARDAN BÜYÜK YALAN 

FETÖ'ye ve CHP'ye yakın troller ise Abdulrazaq'ın TRT World çalışanı olduğunu iddia ederek hem Kılıçdaroğlu'nun propagandasını yapmak hem de toplumda infial oluşturmak istedi.

 "Talha Abdulrazaq TRT World çalışanı" iddiasına yalanlama geldi! - Resim : 3

Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen ve mezhepçi yayınlarıyla öne çıkan Cumhuriyet gazetesi, T24, Tele1, ve Odatv'de birbirinin benzeri başlıklarla Abdulrazaq'ın TRT World yazarı olduğunu öne sürerek büyük bir yalana imza attı.

Oysa Talha Abdulrazaq isimli Twitter kullanıcısının profilinde Washington Post, Al Jazeera, Independent, Middle East Institute, National Interest, RUSI gibi uluslararası kuruluşlara da görüş bildirdiği görülüyor.

 "Talha Abdulrazaq TRT World çalışanı" iddiasına yalanlama geldi! - Resim : 4

TRT İDDİALARI YALANLADI: TRT WORLD PERSONELİ DEĞİLDİR
TRT Kurumsal, "TRT World’e ilişkin bir iddia hakkındaki kamuoyu açıklamamızdır" ifadeleriyle bir açıklama yayınladı:

"Bir siyasi parti genel başkanının yayınladığı video içeriği hakkında kişisel görüşlerini paylaşan Talha Abdulrazaq iddia edildiği gibi TRT World personeli değildir.

Kendisinin kişisel SM hesaplarından görüleceği gibi aralarında Washington Post, Al Jazeera, Independent gibi farklı uluslararası yayın kuruluşlarına görüş veren bir isimdir.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz"

"Talha Abdulrazaq TRT World çalışanı" iddiasına yalanlama geldi! ile ilgili etiketler TRT World
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.