Taksim'deki hain saldırının şüphelileri adliyeye geldi

Taksim'de pazar günü 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının failleri adliyeye getirildi. Terör örgütü PKK/YPG'nin gerçekleştirdiği hain saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen 49 şüpheli arasında bombayı İstiklal Caddesi'ne bıraktığı tespit edilen Suriye uyruklu kadın terörist de yer alıyor.

İstanbul Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bazı zanlılar, emniyetten çıkarıldı.

Taksim'deki hain saldırının şüphelileri adliyeye geldi

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'nde bulunan yerleşkesinde 4 polis minibüsüne bindirilen çok sayıda zanlı, zırhlı araçlar eşliğinde çevredeki hastanelere sağlık kontrolüne götürüldü. 49 şüpheli arasında patlayıcıyı olay yerine bırakan Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashır da bulunuyordu.

Taksim'deki hain saldırının şüphelileri adliyeye geldi - Resim : 2

Terör şüphelileri sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü. Vatandaşlar, şüphelilere tepki gösterdi.

Taksim'deki hain saldırının şüphelileri adliyeye geldi - Resim : 3

İLK İFADESİNDE KİMDEN TALİMAT ALDIĞINI ANLATTI

Taksim'de pazar günü 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren terörist ilk ifadesinde hain saldırıyı nasıl gerçekleştirdiğini anlattı. Bombalı eylem talimatını Hacı kod isimli teröristten aldığını, bankta otururken terör örgütü üyesi başka bir isim tarafından da fotoğrafının çekildiğini söyledi.

Taksim'deki hain saldırının şüphelileri adliyeye geldi - Resim : 4

PKK/YPG üyesi kadın terörist saldırı sırasında yalnız olmadığını anlattı. Terör örgütü üyesi başka isimlerin kendisini izlediğini iddia etti. Suriye uyruklu terörist, yanında bomba ile bankta otururken, Hacı isimli teröristin kalabalığa baktığını ve patlat talimatı verdiğini söyledi. PKK/YPG'li kadın terörist bu talimatın ardından banktan kalktığını ve bombayı patlattığını anlattı.

Taksim'deki hain saldırının şüphelileri adliyeye geldi - Resim : 5

Taksim'deki hain saldırının şüphelileri adliyeye geldi ile ilgili etiketler Taksim Saldırı adliye
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.