Taksim saldırısında bombayı veren isimdi... Bilal Hassan hala aranıyor!

Taksim İstiklal Caddesi'ni kana bulayan terör saldırısında gözaltı sayısı 50'ye çıkarken terörist Ahlam Albashir’e bombayı verdiği belirlenen Bilal Hassan’ı kaçması için Edirne'ye götüren Ammar Jarkas ve kardeşi Ahmet Jarkas gözaltına alındı. Bilal Hassan ise hala aranıyor.

İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin de yaralandığı hain terör saldırısıyla ilgili emniyet güçlerinin çalışmaları titizlikle devam ediyor.

Patlayıcıyı koyduğu tespit edilen PKK’lı terörist Ahlam Albashir’le birlikte olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı 50’ye ulaştı. Gözaltına alınanlar arasında, saldırıyı düzenleyen Ahlam Albashir’e bomba yüklü çantayı veren Bilal Hassan’ı Edirne’ye götüren Ammar Jarkas ve eğer yakalanmasaydı Ahlam Albashir’i il dışına kaçıracak olan kardeşi Ahmet Jarkas’ı gözaltına aldı. Son durumu Murat Karataş İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünden aktardı.

 

BOMBAYI VEREN İSİM BİLAL HASSAN

İfadelerin alınması ve güvenlik kameralarının incelenmesiyle saldırının nasıl gerçekleştirildiği de netleşiyor. Polisin peşinde olduğu ve saldırının Türkiye ayağının kilit ismi olan Bilal Hassan’ın kadın terörist Ahlam Albashir’le birlikte Yasir el-Korali’nin kullandığı korsan taksiyle Taksim’e geldiği belirlendi. Albashir, Beyoğlu’na gelince Bilal Hassan’dan bombalı çantayı aldı ve İstiklal Caddesi’ne gitti. Bilal Hassan, Albashir’i bıraktıktan sonra aynı korsan taksiyle Esenler’e geri döndü ve insan kaçakçısı Ammar Jarkas’la buluştu.

Taksim saldırısında bombayı veren isimdi... Bilal Hassan hala aranıyor! ile ilgili etiketler Taksim İstiklal Caddesi PKK Ahlam Albashır
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.