Taksim ezan ıslıklama iddiası videosu izle!

Taksim'de ezan ıslıklama iddiası videosu! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Taksim'de yatsı ezanının düdük ve ıslıklarla protesto edildiği iddiası gündemde konuşuluyor.O görüntüler ise araştırılmaya başlandı. İşte Taksim'de ezan ıslıklama iddiası videosu! Detaylar haberimizde...

Taksim'de ezan ıslıklama iddiası videosu! Gündemde ezanın ıslıklandığına dair yer alan video konuşuluyor. 8 Mart Cuma günü İstanbul Taksim'de yatsı ezanının düdük ve ıslıklarla protesto edildiği iddiası ile ilgili çeşitli açıklamalar yaptı. O videoyu sizler için araştırdık. İşte Taksim'de ezan ıslıklama iddiası videosu! Merak edilen detaylar haberimizde...

Düzenlediği basın toplantısında konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim'de bir araya gelen grupların ezanı ıslıkladığı iddiasıyla ilgili olarak şunları söyledi;

GÖRÜNTÜLERİ İNCELEDİK...

"Bu yürüyüşü organize edenler ‘bizim kastımız yoktu’ diye açıklama yaptılar. Biz görüntüleri inceledik, kapsamlı bir sosyal medya araştırması da yaptırdım. Yürüyüşe katılıp da burada bulunanların daha sonra bu konuyla ilgili bahsettiğiniz tweetlerinin, açıklamalarını da analiz ettirdik. Bahsettiğiniz şekilde açıklama var. Onun dışında çok sayıda açıklamada da; kendilerinin ezanı protesto ettiklerini ve orada bulunurken de, burada ifade etmek istemediğim; ezanla da hesaplaşma içinde olduğuna dair, onları da incelediğinizde yürüyüş de bunu yaptık diyenlerin hesabını incelediğinizde böyle bir durum çıkıyor…

Taksim ezan ıslıklama iddiası videosu izle!

ORADA BİR EZAN PROTESTOSU YAPILMIŞTIR

Orada bir ezan protestosu yapılmıştır. Yürüyüş komitesindeki şahıslar biz yapmadık diyorlar…Belli bir grubun da ezan protestosunu gerçekleştirdiği açık ve net ortadadır. Bugün analizlerde de, bu şahıslar tarafından da sahiplenilmektedir. Tabi ne zaman ezan ile ilgili, kutsal ile ilgili bir saygısızlık söz konusu olsa CHP herhangi bir şekilde ses vermiyor. Ne zamanki biz bu konuyla ilgili hassasiyetini gündeme getirdiğimizde, hassasiyet gündeme geldiğinden itibaren gerçeğin böyle olmadığını ispat gayretine düşüyorlar.

EZANLA HESAPLAŞMA İÇİNDELER

CHP yöneticilerine tavsiyelerimiz şudur. Ezan konusunda, bayrak konusunda hassasiyetlerini vurgulasınlar. Ondan sonra söyleyecekleri cümleyi söylesinler. Ezanın Türkiye’de ideolojik bir dayatma olduğuna dair yapılan açıklamalar, ezanın Türkiye’de belli bir kesimin, haşa günde 5 vakit hakimiyetini ilan etmesi için kullanılan bir şey olduğuna dair açıklamalar, yürüyüşe katılanların bir çoğu tarafından dile getiriliyor.Ezan-ı Muhammedi, dinin bu ülkenin semalarında ebediyen okunması için, ezan sesinin kalplerde yankılanması için bu sürecin karşısında büyük bir bedel ödenmiştir. Türkçe ezan meselesinden beri yakından takip ediyoruz. Şimdi dün de bugün de baktırdım. Ezanı protesto ettiklerine dair, sadece erkek egemen kültürle değil, ezanla dinle hesaplaşma içerisinde olduklarına dair yoğun şekilde açıklamalara devam ediyorlar. Bunu incelettirirseniz önünüze geliyor.

Tabi ki vatandaşımız hassasiyet göstermektedir. Millet olma hassasiyetinin bir gereğidir. Ezan-ı Muhammedi konusunda milletimizin hassasiyeti onu millet yapan unsurların başında gelmektedir."

 8 Mart Cuma günü İstanbul Taksim'de yatsı ezanının düdük ve ıslıklarla protesto edildiği iddiası Taksim esnafı tarafından doğrulandı. Sabah gazetesinden Kenan Kıran'ın haberine göre esnaf, ezan protestosu başladığında grubun içinde bulunan başörtülü kadınların birbirlerine bakıp olayın şaşkınlığını yaşadıklarını da anlattı.

"EZAN OKUNDUĞU ZAMAN SESLER VE ÇIĞLIKLAR YÜKSELDİ"

Esnaf Cesim Enç: "(8 Mart gecesi) ezan okunduğu zaman sesler ve çığlıklar yükseldi, ezan bastırılmaya çalışıldı, düdük sesleri arttı. Hatta aralarında kapalı bayanlar da vardı, birbirine bakındılar, neye uğradıklarına şaşırdılar. Ezana saygı olması gerektiğini düşünmekteyim."

"EZAN SESİ BASTIRILMAYA ÇALIŞILDI"

Esnaf Fatih Taşkıran (Bereket Döner'in işletmecisi): "30 yıldır Beyoğlu esnafıyım. 8 Mart gecesi ezan okunurken sesler aşırı derece yükseldi. Ezan sesi bastırılmaya çalışıldı. Ezan sesi İnönü Stadı'nın önünden duyulur, Cihangir ve Harbiye'den duyuluyor. Ezan sesini duymamaları mümkün mü? O kadar insan bağırdı, ezan sesini bastırdı. Beyoğlu'nda içki içen insanlar ezan okunduğunda dahi utancından içkiyi masanın altına koyarken, tavla oynayanlar tavla oyununu bırakırken, Anadolu'da yolda yürüyen insanlar dururken, caddede kaset satışı yapanlar ezan okunduğunda müzik sesini kapatırken bunun olması aldatmaca. Ezana saygı duyulmalı"

"EZAN OKUNDUĞUNDA ÇIĞLIKLAR VE DÜDÜK SESLERİ ARTTI"

Esnaf Mesut Enç: "Ezan okunduğunda protesto sesi aşırı yükseldi. Ezan okunduğunda çığlıklar ve düdük sesleri artmaya başladı. Islıklamalar arttı. İki senedir ezan okunduğunda protestolar artıyor. Müslüman ülkede yaşıyoruz, bu protestodan rahatsız oldum"

"Taksim'de ezan ıslıklandı" iddialarına değinen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Görüntüleri inceledik, sosyal medya araştırması yaptık. Orada bir ezan protestosu yapılmıştır" dedi.

Taksim ezan ıslıklama iddiası videosu izle! ile ilgili etiketler Taksim ezan
GÜNÜN VİDEOSU

Yok böyle kazanma hırsı... Cristiano Ronaldo kaybedilen final maçı sonrası gözyaşlarına boğuldu!

Suudi Arabistan Kral Kupası finalinde Al Hilal ile Al Nassr karşı karşıya geldi. Seri penaltı atışları sonucu mağlup olan Al Nassr'da Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, kaybedilen final sonrası gözyaşlarına hakim olamadı.