Taksim bombacısını taşıyan taksicinin ifadesi ortaya çıktı

İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin yeni gelişmeler yaşanıyor. 6 kişinin öldüğü 81 kişinin yaralandığı saldırıda bombacıyı taşıyan korsan taksicinin ifadesi gün yüzüne çıktı.

Saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir'in taşıyıcılığını yapan korsan taksicinin ifadesi ortaya çıktı. Suriye uyruklu olduğu öğrenilen taksicinin ifadesinde, "1 kez Fatih'e 3 kez de Taksim'e götürdüm. Sonra da 'gel beni al' diyordu. Alıp evine bırakıyordum. Karşılığında 600-700 lira aldım" dediği öğrenildi.

Suriye uyruklu Ahlam Albashir'in de arasında olduğu 49 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Gözaltına alınan 2 kişinin ise emniyet ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Geniş güvenlik önlemleri altında zırhlı araçlarla adliyeye getiren şüphelilerin ifadesini 29 savcı ve iki basşavcıvekili tarafından alındığı öğrenildi.

"3 KEZ TAKSİM'E GÖTÜRDÜM"

Gözaltına alınan şüphelilerden birinin de bomba dolu çantayı İstiklal Caddesi'ne götüren şüpheli Ahlam Albashir'i daha önce Taksim'e götüren korsan taksici olduğu öğrenildi. Suriye uyruklu olduğu öğrenilen şoförün savcılığa verdiği ifadede, Albashir'in kendisini telefonla arayarak çağırdığını söyleyerek, "1 kez Fatih'e 3 kez de Taksim'e götürdüm. Sonra da 'gel beni al' diyordu. Alıp evine bırakıyordum. Karşılığında 600-700 lira aldım" dediği öğrenildi.

KIYAFETLERİN ÖNEMİ

Öte yandan savcılığın Albashir'in saldırı esnasında giydiği kıyafetleri üzerinde durduğu öğrenildi. Şüphelinin saldırıda kullandığı kıyafeti başka nerede giydiği ve şüphelinin yakalandığı sırada balkonda olan kıyafetleri oraya kimin neden koyduğu araştırılıyor.

 

Taksim bombacısını taşıyan taksicinin ifadesi ortaya çıktı ile ilgili etiketler Taksim
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.