Taksim bombacısından endişelendiren itiraf! "Benim gibi Suriyeli bir kız daha var, eylem gerçekleştirebilir"

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Taksim'de İstiklal Caddesi'ne bomba koyarak 6 kişinin ölümüne neden olan Suriye kökenli PKK'li terörist Ahlam Albashir'den gelen bomba bir itirafı köşesinde yazdı. Saymaz, Albashir'in "Benim gibi Suriyeli 16-17 yaşlarında bir kız daha var, böyle bir eylemde kullanılabilir" dediğini belirtti.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda fail olduğu belirtilen Ahlam Albashir'in ifadesinde "kendisi gibi bir başka Suriyeli kız" daha olduğunu söylediğini yazdı.

"16-17 YAŞLARINDA BİR SURİYELİ KIZ DAHA VAR, EYLEM GERÇEKLEŞTİREBİLİR"

13 Kasım'da meydana gelen ve 6 vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin olarak Saymaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Bombayı caddeye bırakan Ahlam Albashir adlı Suriyeli kadının İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’nde alınan 13 sayfalık ifadesi, 'Bir kadın bombacı daha mı var?' sorusunu akla getiriyor.

Albashir, ifadenin son paragrafında, Suriye’den birlikte geldiği sözde eşi Bilal Hassan kod adlı teröristin 16-17 yaşlarındaki Suriyeli bir kıza yer temin ettiğini iddia ediyor. Albahsir, Suriyeli kızın ‘önemli malzemelerle’ geldiğini ifade ederek, yanında patlayıcı bulunduğunu kaydediyor.

Albashir’in ifadesi şu şekilde:

“Bilal yaklaşık bir ay kadar önce Suriye’den 16-17 yaşlarında bir kızın yanında önemli malzemelerle Türkiye’ye geldiğini, bu kıza kalabilecek yer ayarlaması gerektiğini, karşılığında da çok miktarda para alacağını söyleyerek, kalmış olduğumuz atölyeden ayrılıp bir gün sonra (geri) geldi. Kıza kalacak yer ayarladığını, karşılığında 400 ABD doları aldığını söyledi. Suriye’den gönderilen bu kızın da benim gibi böyle bir eylemde kullanılacağını düşünüyorum. Bilal’in Esenyurt ve Esenler’de çok sayıda tanıdığı olduğunu biliyorum.”

Bu arada, Albashir’in ‘Semra Salih’ adıyla bir Facebook hesabı açtığı ve üzerinde bir cep telefonunun çıktığı belirlendi."

Taksim bombacısından endişelendiren itiraf! "Benim gibi Suriyeli bir kız daha var, eylem gerçekleştirebilir" ile ilgili etiketler İsmail Saymaz İstiklal Caddesi Taksim
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.