Taksim 15 Temmuz ruhunu yansıtmak için yeniden düzenlendi...

Beyoğlu Belediyesi tarafından “Şehitlerimizi Anmak, Demokrasimize Sahip Çıkmak için Taksim Meydanı’nda Buluşuyoruz” sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Demircan, “Bu insanlar canlarını feda ettiler ve bunun temelindeki duygu, temel dürtü ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım’ ülküsüdür. İşte bütün memleketimiz bunu hissetti. O hissiyatı buraya çekmeyi arzu ediyoruz.” dedi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından “Şehitlerimizi Anmak, Demokrasimize Sahip Çıkmak için Taksim Meydanı’nda Buluşuyoruz” sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Demircan, “Bu insanlar canlarını feda ettiler ve bunun temelindeki duygu, temel dürtü ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım’ ülküsüdür. İşte bütün memleketimiz bunu hissetti. O hissiyatı buraya çekmeyi arzu ediyoruz.” dedi.

Milli Birlik ve Dayanışma Günü ilan edilen 15 Temmuz’un birinci seneyi devriyesi dolayısıyla Beyoğlu’nda özel etkinlik düzenlendi. Beyoğlu Belediyesi tarafından Taksim Meydanı Etkinlik Alanı’nda “Şehitlerimizi Anmak, Demokrasimize Sahip Çıkmak için Taksim Meydanı’nda Buluşuyoruz” sloganı ile gerçekleştirilen programın açılış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Her şeyin kırmızı beyaza büründüğü Milli Birlik ve Dayanışma Gününde, sanatçı ve zanaatkar bütün aktivitelerini kırmızı beyaz Türk Bayrağı ve 15 Temmuz temasıyla sergiledi. Etkinlikler dört gün boyunca devam edecek.

taksim_son

TAKSİM MEYDANI KIRMIZI BEYAZ

Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizin anısına tüm şehitlerimizin isimlerinin yazıldığı platformun yanında kurulan Demokrasi Kürsüsü’nde 15 Temmuz konuşulacak. Alanı ziyaret eden vatandaşlar 15 Temmuz anısına açılacak anı defterine duygu ve düşüncelerini yazabilecek. 15 Temmuz gecesi çekilen fotoğraflarından oluşan 15 Temmuz Fotoğraf Sergi’nin de vatandaşlarla buluştuğu etkinlikler kapsamında, 74 sanatçı ve zanaatkar dört gün boyunca bütün aktivitelerini kırmızı beyaz Türk Bayrağı ve 15 Temmuz temasıyla sergileyecek.

ESERLER, ARAŞTIRMA YAPMAK İSTEYENLERE KAYNAKLIK YAPACAK NİTELİKTE
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Beyoğu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından 15 Temmuz Taksim meydanında gerçekleşen meydan nöbetlerinde binlerce kişi ile yapılan saha araştırmalarından elde edilen verileri ve analizlerin bir araya toplandığı “Taksim Meydanı Demokrasi Nöbetleri Alan Araştırması” ve “Anı Defterleri Değerler Araştırması” isimli kitapların tanıtımı da yapıldı. Hukuk Sosyologu Murat Lehimler editörlüğünde gerçekleştirilen araştırmaları ve analizleri içeren kitaplar, 15 Temmuz’un objektif ve bilimsel açıdan ele alınmasında araştırma yapmak isteyenlere kaynaklık yapacak nitelikte hazırlandı.

taksim22

15 TEMMUZ’UN RUHUNA UYGUN ETKİNLİKLER DÜZENLİYORUZ

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan etkinlikte yaptığı açıklamada, “Hain FETÖ darbesinin 1. Yıldönümünün arifesindeyiz. Yurdumuzun dört bir yanında bu işin unutturulmaması için bir dizi etkinlikler var. Biz de Taksim Meydanı’nda bir konsept oluşturduk. Öncelikle şehitlerimizin isimlerinin var olduğu bir köşe hazırladık. Bir başka alanımız da ‘Demokrasi Kürsüsü’ geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 15 Temmuzu konuşacağız. Burada El sanatçılarımız, ressamlarımız, hat sanatçılarımız var. Elinde her ne varsa onu tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet ilkesi çerçevesinde, 15 Temmuz’un ruhuna uygun olarak burada sergileyecekler. Bütün İstanbullulara bir de çağrıda bulunmak istiyorum. Bu insanlar canlarını feda ettiler ve bunun temelindeki duygu, temel dürtü bellidir; demokrasi. Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım ülküsü. İşte bütün memleketimiz bunu hissetti. O hissiyatı buraya çekmeyi arzu ediyoruz. Kim yeni bir şey söylemek istiyorsa, kim yeni bir şeyi tanıtmak istiyorsa işte bu alanımız kendisini ifade etmek isteyenlere uygun bir zemindir.” ifadelerini kullandı.

taksim_kitap

İKİ ARAŞTIRMAYI 15 TEMMUZUN SENEYİ DEVRİYESİNDE YAYINLIYORUZ

“Taksim Meydanı Demokrasi Nöbetleri Alan Araştırması” ve “Anı Defterleri Değerler Araştırması” kitaplarını da kamuoyuna tanıtan Başkan Demircan, “İlk kitabımızda, 15 Temmuzun hemen ardından düzenlediğimiz meydan nöbetine katılan vatandaşlarımızın açtığımız anı defterlerine yazdıkları duygu ve düşüncelerini toparladık. Diğer kitabımızda ise meydan nöbeti sırasında yaptırdığımız anket araştırmamızın sonuçlarına yer verdik. Kitaplaştırdığımız bu iki araştırmayı 15 Temmuzun seneyi devriyesinde yayınlıyoruz. Aradan bir yıl geçtikten sonra insanların duydu ve düşüncelerinde ne gibi değişiklikler olduğunu gözlememek için de tekrardan aynı düzeneği kurduk. İnsanlarımızın düşüncelerini yeniden almak istiyoruz.” dedi.

Taksim 15 Temmuz ruhunu yansıtmak için yeniden düzenlendi... ile ilgili etiketler Taksim 15 Temmuz Ahmet Misbah Demircan
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.