Taksici esnafı ayaklandı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, taksi sayısının yetersiz olduğunu söyleyerek kiralama modelini getireceklerini söyledi. Bunun üzerine taksici esnafı ayaklandı. İmamoğlu'nun açıklamasına tepki gösteren İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Vekili Veli Yurt, İstanbul'da taksici esnafları tarafından tansiyonunun yükseldiğini söyledi.

Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın Fox TV’deki “Çalar Saat” programına katılan İmamoğlu, İstanbul'daki taksi sayısının yetersiz olduğunu söyleyerek, "Toplam taksi sayımız, 17 bin 395.  Yetmiyor, sıkıntı var. Bunu taksiciler de biliyor. Bazen taksi duraklarında insan taksi bulamıyor.  Biz, kiralama modelini getiriyoruz. Taksinin sahibi, İBB olacak. Kiralama modeliyle, kontrollü bir sistemle… Meclis'e getirceğiz bu konuyu.  Burada, taksici esnafını da koruyan, disipline eden, korsan çalışmaları yok eden bir modeli hazırlıyoruz aslında" ifadelerini kullanmıştı. 

TANSİYONU YÜKSELTTİ 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan  Vekili Veli Yurt, "İstanbul'da bütün esnafımızın tansiyonu şu an yükselmiş durumda. Buradaki sıkıntı İstanbul'daki taksi sayısı değil. Önce trafik çözülmeli sonrasında taksi sayısı düzenlenmeli. İstanbul'da 17 bin 385 taksi var. Bir de mahalle korsanları var. Mahalle korsanlarının çözülmesi gerekiyor. Bir dönem taksimetre yoktu. Bir liste verilirdi. Liste fiyatı üzerinden taşımacılık yapılırdı. Şimdi mahalle korsanları bu şekilde hizmet veriyor. Önce bunlar çözülmeli. Bunlar çözülmedikten sonra taksi sayısının yeterli olup olmadığına şu an için karar verilmemeli. Kiralık plaka olayı kanunen geçerliliği olmayan bir düzenlemedir. Esnaf arasında alınıp veriliyor ama bunun kanun tarafı yok. Önce bunun kanun çerçevesinde oluşması gerekiyor. Plaka sayısının artırılmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

"ZATEN İŞ YAPAMIYORUZ"

Taksicilik yapan Kenan Ertuğrul, "Şu an da bile 18 bin taksiyle iş yapamıyoruz. Bir dönem tek ve çift plaka uygulaması başlatıldı. Biraz iş yapmaya başlamıştık. 5 bin taksi fazla. Başka bir plan varsa faydalı olabilir ama zannetmiyorum" şeklinde konuştu.  Taksici İsmail Kumandanveren işlerinin olmadığını, bulundukları taksi durağında 10-15 taksinin bir saatten beri durduğunu söyledi. 

Taksici Adem Ekinci de, "Şu an mevcut 18 bin taksi var yeterlidir. Belli saatlerde olmuyor evet ama sonra sabah iş bitiyor arabalar duraklarda bekliyor" dedi. 

 

Taksici esnafı ayaklandı ile ilgili etiketler Taksi Taksici İstanbul Ekrem İmamoğlu oda tepki istanbul belediye başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.