Takım arkadaşı Kerem'e saldıran Marcao'dan özür açıklaması

Süper Lig'in ilk haftasında Giresunspor ile Çotanak Arena'da karşı karşıya gelen Galatasaray sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Maça Marcao damgasını vurdu... Brezilyalı stoper takım arkadaşı Kerem Aktrkoğlu'na saha içinde saldırarak kırmızı kart gördü. Galatasaray yönetimi Marcao hakkındaki kararın bugün verileceğini açıkladı. Marcao, sosyal medyadan yayımladığı video ile özür diledi.

Süper Lig'in ilk haftasında Giresunspor'u deplasmanda 2-0 mağlup eden Galatasaray'ın zaferine Marcao gölgesi düştü...

Brezilyalı stoper maçın ikinci yarısında genç oyuncu Kerem Aktürkoğlu'na saldırmış ve VAR inelemesi sonrası kırmızı kartla oyundan atılmıştı.

GALATASARAY TARAFTARINDAN TEPKİ

Marcao'nun hareketi sonrası Galatasaray taraftarları sosyal medyada tepki gösterirken, nasıl bir yaptırım uygulanacağı merak konusu oldu.

Galatasaray'ın sponsorluk anlaşmasının imzalandığı törende konuşan Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Köksal Ünlü, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"BUGÜN BİR KARAR ÇIKACAKTIR, ÇIKMASI DA GEREKİYOR"

"Fatih hocanın söylediği gibi ben de böyle bir şey görmedim. Başkan ve Fatih hoca olayın ardından bir araya geldi. Kabul edilebilecek bir şey değil. Bir idari karar gerektiriyor" diyen Köksal Ünlü, teknik heyet tarafından Marcao özelinde genel bir rapor hazırlanacağını belirtti

Köksal Ünlü"Teknik heyet bir rapor hazırlıyor, idari bir ceza söz konusu. Yapılan olayla ilgili mutlaka bir cezai yaptırım olacaktır. Bugün bir karar çıkacaktır, çıkması da gerekiyor! Böyle şeyler gecikmez" şeklinde konuştu.

5 İLA 10 MAÇ ARASI CEZA ALABİLİR

Marcao'yla ilgili merak edilen noktalardan biri de TFF Futbol Disiplin Talimatı... Brezilyalı stoperi kırmızı kartla oyun dışına gönderen Hakem Erkan Özdamar, olayı saldırı başlığında raporuna yazarsa; Marcao, 44. maddeden ceza alacak.

TFF Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddedesinde "Saldırının, futbolculara, yöneticilere, görevlilere veya diğer kişilere yönelik olması halinde; Futbolculara 5 ila 10 müsabakadan men cezası verilir" ifadeleri yer alıyor.

Bu durumda Brezilyalı oyuncu 5 ila 10 maç arası ceza alacak.

ANTRENMANDA YER ALMADI

Marcao, Galatasaray'ın Randers maçı öncesi gerçekeştirdiği antrenmanda yer almadı.

ÖZÜR DİLEDİ

Marcao, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile özür diledi. Marcao, "Başta Fatih Terim olmak üzere tüm Galatasaray camiasından özür diliyorum, hakkımda verilecek tüm kararlara saygı duyuyorum. Kerem ve ailesinden özür diliyorum" dedi.

Marcao'nun açıklamaları şöyle:

"Herkese merhaba. Dün akşam maçta yaşanan ve beni inanılmaz üzen talihsiz olayla ilgili bir açıklama yapmak için karşınızdayım. Dün akşam maçta gördüklerinizi kolay kolay unutamayacağınızı ve belki de beni affetmeyecek Galatasaraylılar olduğunu biliyorum.

Biliyorum diyorum çünkü Galatasaray'ı ve bu kulübün taraftarını çok yakından tanıyorum. O nedenle asıl acısını çektiğim, kırmızı kart, maç oynamama, idari ve maddi cezalardan çok; bugüne kadar büyük bir aşkla hizmet verdiğim bu camiada yönetilmesi bu duyguyu yaşamak ve yaşatmak... Bu çok ağrıma gidiyor çünkü ben Galatasaray'a gelene kadar tahmin ettiğinizden daha zor durumda bir gençtim. Eğer beni sahiplenip bana emek vermeseydiniz kaybolabilirdim belki de. Kaybolmama izin vermeyenleri hayal kırıklığına uğratmak da canımı acıtıyor.

Futbolun mahremiyeti içerisinde pek çok şeyi yaşar ve kendi içimizde çözeriz. Maalesef dün gece böyle olmadı. Haklı olduğumu düşündüğüm bir durumda öfkeme yenik düştüm. Sizler gibi insanım. İnsana dair tüm duyguları aynı anda yaşayıp iyi bir örnek de oluşturamadım. Bu nedenle ailesi için yaşayan bir evlat olarak öncelikle Kerem'in anne ve babasından, onların elini öperek af diliyorum. Ondan sonra kardeşim Kerem'den çok çok özür diliyorum dünkü davranışımdan ötürü.

Bana güvenen, beni geliştiren ve destekleyen başta Fatih hoca olmak üzere tüm hocalarımızdan, başkanımızdan, yönetimimizden, camiamızdan ve çok çok değer verdiğim Galatasaray taraftarından çok özür diliyorum. Benden vazgeçmenizi, beni artık istemiyor olmanızı anlayabilirim. Hakkımda verilecek tüm kararlara da saygı duyuyorum.

Ancak sizden bir isteğim var. Bu konunun bedelini ben ödemeliyim, eşim ve çocuklarım değil. Lütfen onları daha fazla acıtmayın, çünkü onlar da bunu hak etmiyor. Tekrardan başta Kerem olmak üzere hepinizden özür diliyorum."

Takım arkadaşı Kerem'e saldıran Marcao'dan özür açıklaması ile ilgili etiketler Marcao Galatasaray Kerem Aktürkoğlu Köksal Ünlü
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.