Tahran’ın amacı ne? İran Ermenistan’ı hızla silahlandırıyor!

Irak'ta Türkmenlere karşı KYB ve PKK ile paslaşan İran, Kafkaslar’da ise hızla Ermenistan'ı silahlandırmaya başladı. İran’ın gizli tuttuğu Erivan’a silah yardımını Ermenistan basını, ”5 gün boyunca Tahran'dan Erivan'a uçan SEPAH'a(İran Devrim Muhafızları) mahsus Boeing 747 uçağı, Ermenistan'a ihalar ve diğer silahlar götürdü." şeklinde haber vererek duyurdu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

İran Ortadoğu’da ve Kafkaskar’da Türkiye ile Azerbaycan’a aykırı politikalar izlemeye devam ediyor.

İRAN IRAK’TA TÜRKMENLERE KARŞI KYB VE PKK İLE HAREKET EDİYOR!

Uluslararası bağımsız diplomatik gözlemciler İran’ın Suriye ve Irak’ta Türkiye Kafkaslar’da ise Azerbaycan aleyhine faaliyetlerine dikkati çekiliyor.

Aynı gözlemci diplomatlar Irak’ta geçtiğimiz yıl 3 Mart’ta ITC Güvenlik Dairesi eski Başkanı Ahmet Tahir bu sene 31 Mart’ta ise Türkmen lider Hüseyin Alloş Beyatlı’nın öldürülmesinin perde arkasında İran yönetiminin olduğunu iddia ediyor.

Yine Beyatlı’ya Kifri’de drone ile yapılan suikastin ardından yapılan araştırmada, PKK’nın İran ile Kürdistan Yurtseverler Birliği KYB) ve Bafel Talabani üzerinden yapılan bağlantıya işaret ediliyor. Bu arada Irak Türkmen Cephesi (ITC) yetkilileri de Beyatlı’ya saldırı sonrası yaptıkları araştırmada, ”Türkmen liderimiz,İran’ın Çin’den aldığı bir dronun PKK’ya verilmesi ile şehit edildi” iddiasında bulunmuşlardı.

Tahran’ın amacı ne? İran Ermenistan’ı hızla silahlandırıyor!


TAHRAN ERMENİSTAN’A UÇAKLA SİLAH VE MÜHİMMAT GÖTÜRDÜ

Öte yandan İran’ın Kafkaslar’da ise Ermenistan'ı hızla silahlandırmaya başladığı ortaya çıktı. Azerbaycan’da hükümete yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre geçtiğimiz günlerde İran ordusuna bağlı bir Boeing 747 (IR4705) uçağı,Tahran'dan Ermenistan'a doğru uçtu. Aynı uçak Ermenistan hava sahasına girerken GPS'ini kapattı.

Erivan’a inen kargo uçağında, insansız hava araçları ile çeşitli silah sistemleri bulunduğu öne sürüldü.

SuperHaber’in Azerbaycan’dan aldığı İran’ın Erivan’a gizli silah yardımı bilgisini Ermenistan basını doğruladı.

Ermeni yazılı ve dijital medyası İran’ın Ermenistan’a silah yardımını, ”5 gün boyunca Tahran'dan Erivan'a uçan SEPAH'a (İran Devrim Muhafızları) mahsus Boeing 747 uçağı,Ermenistan'a ihalar ve diğer silahlar götürdü." şeklinde haber vererek duyurdu.

Tahran’ın amacı ne? İran Ermenistan’ı hızla silahlandırıyor! ile ilgili etiketler İran Irak Ermenistan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.