Tahir Güven cinayetinde gelişme: 26 kişi gözaltına alındı

AK Parti Cizre eski İlçe Başkanının kardeşi Tahir Güven’e düzenlenen silahlı saldırı olayı ile ilgili bir gelişme yaşandı. PKK/ KCK terör örgütünün şehir yapılanması YPS ve gençlik yapılanması DGH’ye yönelik, operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 26 şahıs gözaltına alındı.

AK Parti eski İlçe Başkanı Cihan Güvenin kardeşi ve Meman Aşireti lideri Tahir Güven (67) aracıyla seyir halindeyken silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamalarda bulunmuştu.

"KÜRT KARDEŞLERİMİZE ÇEKTİRDİKLERİNİZİN HESABINI VERECEKSİNİZ"

Bakan Soylu, "Şırnak Cizre'de bir katliam oldu. İlçe başkanımızın kardeşi olan Tahir Güven, gece yarısı bir komplo ile öldürüldü. Kim öldürdü, niye öldürdü? Pusu kuran Mehmet Miraç Dinç'i, HDP milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın evinde yakaladık. Mehmet Miraç Dinç'e bu katliamın talimatını PKK Suriye'den verdi. Hesabını vereceksiniz. Burada demokrasi hikayesi anlatarak milleti aldatamayacaksınız. Siz çocukları anasız babasız bıraktınız. Hepiniz Kürt kardeşlerimize çektirdiklerinizin hesabını vereceksiniz, kaçamayacaksınız. Kürtler sizden nefret ediyor" şeklinde konuşmuştu.

Tahir Güven cinayetinde gelişme: 26 kişi gözaltına alındı

26 GÖZALTI VAR

PKK/ KCK terör örgütünün şehir yapılanması YPS ve gençlik yapılanması DGH'ye yönelik, sabah saatlerinde Şırnak İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyon 26 kişi gözaltına alındı. HDP Cizre ilçe binasında yapılan aramada; terör örgütü propagandası içeren çok sayıda materyel ve malzemeye el konuldu.

Tahir Güven cinayetinde gelişme: 26 kişi gözaltına alındı ile ilgili etiketler cinayet Gözaltı AK Parti Cizre Tahir Güven
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.