Tahıl koridoru için İstanbul'da gerçekleşen kritik toplantı sona erdi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ortaya çıkan gıda kriziyle alakalı Karadeniz limanlarında bekleyen tahılların deniz yoluyla sevki için yapılan görüşmelerde tüm dünyada gözler Türkiye'ye çevrilmişti. Tahıl koridoru için Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında bugün İstanbul'da gerçekleşen görüşme sona erdi.

Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle oluşan gıda krizi tüm dünyayı tedirgin eden ve atılacak adımların merakla takip edildiği gelişmelerden bir tanesiydi.

Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddelerinin deniz yoluyla emniyetle sevkine ilişkin Türkiye'nin çözüm arayışları sonuç vermiş ve İstanbul'da Rusya, Türkiye, Ukrayna ve BM heyetleri arasında dörtlü tahıl koridoru zirvesi yapılması planlanmıştı.

Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti arasındaki dörtlü toplantı, Kalender Kasrı’nda gerçekleştirildi ve MSB'den yapılan açıklamaya göre toplantı 17.30'da sona erdi.

 

 

Tahıl koridoru için İstanbul'da gerçekleşen kritik toplantı sona erdi ile ilgili etiketler tahıl koridoru zirve
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.