Tacikistan'dan FETÖ'ye darbe

Tacikistan'da, FETÖ'ye ait Diyalog Platformu aslı kurum kapatıldı.

15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminin ardında yer alan FETÖ, dünyannın çeşitli ülkelerinde alınan kararlarla her geçen gün biraz daha köşeye sıkışıyor.

FETÖ'ye son darbe, Orta Asya ülkesi Tacikistan'dan geldi.

Ülkedeki FETÖ'ye ait Diyalog Platformu isimli kurum kapatıldı.

Ozodi radyosunun haberine göre, Duşanbe’nın Rudaki caddesinde bulunan FETÖ'nün "Diyalog" kurumu kiraladıkları binayı boşaltıyor.

FETÖ'cüler: Kapanmadı, biz askıya aldık

"Diyalog" grubu yöneticisi Emsal Koç, 20 Eylülde radyoya verdiği demeçte “Tacikistan'daki bu örgüt faaliyetlerinin mali sorunlardan dolayı geçici olarak askıya alındığını” söylemişti.

Para suyunu çekti

"Diyalog" liderlerinden biri olan Profesör Nadir Odilov da, "Bu kurum, Tacikistan'da 9 yıl kültür, bilim ve eğitim alanında faaliyet gösterdi. Maalesef fon yetersizliği nedeniyle şimdi kapanıyor " sözleriyle, bu örgütün faaliyetlerinin ekonomik nedenlerden askıya alındığını iddia etti.

Geçen yıl okulları devlete aktarılmıştı

FETÖ, Tacikistan'da ilk okulunu 1992'de açmıştı. Son 10 yılda bu okulların amaçlarına ilişkin tartışmalar ve kapatılmasına ilişkin talepler zaman zaman gündeme geliyordu. 'Şelale Eğitim Kurumları' isimli şirketin çatısı altında olan ve "Tacik-Türk Lisesi" ismini taşıyan okullar, başkent Duşanbe ve bazı şehirlerde faaliyet gösteriyordu.

Tacikistan'da geçen yıl, ülkede faaliyet gösteren ve FETÖ'ye ait Şelale Eğitim Kurumları'na bağlı okulların isimleri değiştirilmiş ve devlet lisesi haline getirilmişti.

Tacikistan'dan FETÖ'ye darbe ile ilgili etiketler FETÖ Tacikistan Diyalog Platformu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.