T24'ün haberi anında yalanlandı

T24'te Gökçer Tahincioğlu'nun imzasıyla yayınlanan "Gazetecilere 'aşı' için de akreditasyon şartı: Önce Cumhurbaşkanlığı ve TBMM'ye girebilen gazeteciler aşılanacak!" başlıklı haberi yalan çıktı. İletişim Başkanlığı Medya Koordinatörü Mücahid Eker, söz konusu haberle ilgili yaptığı açıklamada "Külliyen yalan" dedi.

T24'te Gökçer Tahincioğlu'nun imzasıyla bugün yayınlanan haberde Cumhurbaşkanlığı ve Meclis'e girmek için akreditasyon alan gazetecilerin korona aşısı olamaları için öncelikli sıraya alınacakları iddia edildi.

Söz konusu haberde şu ifadeler yer aldı:

"Alınan bilgiye göre, 212 sayılı yasa kapsamında bulunan ve sarı basın kartı almaya hak kazanan gazetecilerden, hangilerine kart verileceğine, kimlerin Cumhurbaşkanlığı’na akredite olabileceğine karar veren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde bazı gazete ve televizyonlarla iletişime geçerek liste istedi. Ancak bazı servislerden ve dergilerden liste talebinde bulunulmadı. Bazı gazete ve televizyonlardan ise liste istenilmedi.

İddiaya göre, gönderilen listelerde yer alan isimlerden öncelikle Cumhurbaşkanlığı akreditasyonu bulunanlara ve TBMM’de çalışma hakkı olanlara aşılama yapılacak. Sonrasında ise yeterli aşı bulunursa, diğer sarı basın kartı sahibi gazeteciler aşılanabilecek."

"KÜLLİYEN YALAN"

T24'te yayınlanan haberle ilgili İletişim Başkanlığı'ndan açıklama geldi. İletişim Başkanlığı Medya Koordinatörü Mücahid Eker, yaptığı açıklamada haberin "külliyen yalan" olduğunun altı çizildi. Eker, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İletişim Başkanlığının, medya kurumlarını arayıp "Kovid-19 aşısı için liste istediği" külliyen yalandır.

“İddiaya göre haberciliği” aldatmacasından utanmıyor musunuz?

Operasyon haberciliğini bir kenara bırakıp gazetecilik dersinin ilk kuralı 5N1K'yı tekrar hatırlamalısınız!"

T24'ün haberi anında yalanlandı ile ilgili etiketler T24 Haber İletişim Başkanlığı TBMM gazeteci Cumhurbaşkanlığı aşı korona aşısı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.