Sylvester Stallone'nin İbretlik Hayat Hikayesi! Rocky Efsanesi Böyle Doğdu

Bize asla Pes Etmemeyi öğreten Rocky filminin arkasında aslında acı dolu bir hikaye var. Sylvester Stallone'nin ibretlik hayat hikayesinde terminalde aylarca aç yatmak dahası çok sevdiği köpeğini satmak da var. İşte dünyaca ünlü Sylvester Stallone'nin hikayesi...

Sylvester Stallone'nin İbretlik Hayat hikayesini okuduğunuzda asla pes etmemeyi bir kez daha anlayacaksınız. Öyle ki Stallone'nin terminalde yatıp köpeğini satacak kadar aç kalması ve sonunda dünyaca ünlü Rocky efsanesinin ortaya çıkması sizleri şaşırtacak. Sylvester Stallone'nin İbretlik Hayat Hikayesi! Rocky Efsanesi Böyle Doğdu!

İşte Sylvester Stallone'nin ibretlik hayat hikayesi...

Çocukken geçirdiği yüz felci nedeniyle ağız ve yüz yapısı kendine has bir ifade alan Sylvester Stallone, çocukluğunda konuşmakta oldukça güçlük çekmiş.

1970-75 yılları arasında küçük rollerde oynayan Stallone, bu birkaç başarısız senaryo denemesi sonrası hayatına senarist olarak devam etme kararı almıştı. Ancak bu yüz felci onu ekran önüne gelmemesinin en büyük nedeni olmuş.

Sylvester Stallone'nin İbretlik Hayat Hikayesi! Rocky Efsanesi Böyle Doğdu

Bir gün geçim derdinin de etkisiyle hayalil olduğu aktörlük için New York'a gitmeye karar verdi. Buara kimse ona aktörlük vermez. Uzun süre işsiz kalan Stallone'nin sonunda 106 dolar parası kalır cebinde.

Sylvester Stallone'nin İbretlik Hayat Hikayesi! Rocky Efsanesi Böyle Doğdu - Resim : 2

Sylvester Stallone için işler yolunda gitmez. Hatta bir otobüs terminalinde günlerce yatmak zorunda kalan Stallone, çok sevidği köpeği Butkus'u 25 dolara satmak zorunda kalır.

Stallone dibi gördükten sonra, bir gün Muhammed Ali'nin bir maçını izleme imkanı bulur. O muhteşem gün gelir çatar. 24 Mart 1975'te Muhammed Ali ve Chuck Wepner maçını izleyen Stallone için bir ışık yanar.

Maçtan çok etkilenen Sylvester Stallone, 3 gün uykusuz kalarak hayatını değiştirecek senaryoyu yazar: Rocky! Stallone bu senaryoyu New York yapımcılarına satmak ister ancak tek bir şartı vardır: Filmde kendisi oynamak ister.

Yapımcılar da yüzbinlerce dolar teklif etmesine rağmen Stallone'nin inadı inattır. Sonunda ağa inadı engin çıkar ve filmde Stallone oynar. Film o dönem yayınlanan Taxi Driver'ı geçerek En İyi Film Oscar'ı kazanır. 1976 yılının en çok gişe hasılatı yapan filmi olur.

Stallone filmden kazandığı 35 bin doların 15 binini köpeği Butkus'u aramak için harcar ve yıllar önce ayrıldığı küçük dostuna kavuşur. Stallone Rocky serisiyle toplamda 200 milyon dolar kazanmıştır.

 

 

 

 

 

 

Sylvester Stallone'nin İbretlik Hayat Hikayesi! Rocky Efsanesi Böyle Doğdu ile ilgili etiketler sylvester stallone hikayesi rocky sylvester stallone
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.