Süveyş Kanalı'ndaki kazayla ilgili kritik gelişme

Mısır'daki Süveyş Kanalı'nda geçtiğimiz günlerde karaya oturan yük gemisi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ever Given adlı geminin dümeni ve pervanesi yeniden çalışırken, dev geminin tankındaki 9 bin ton su ise boşaltıldı.

Süveyş Kanalı'nda salı günü karaya oturan The Ever Given adlı geminin kurtarılması için çalışmalar sürüyor. Yetkililer, geminin dümeni ve pervanesinin yeniden çalışmaya başladığını duyurdu.

Süveyş Kanalı Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklamada dün akşam operasyon durdurulmadan önce geminin arka kısmının hareket etmeye başladığı bildirildi.

The Ever Given adlı nakliye gemisinin yeniden yüzdürülmesine yardımcı olmak için 14 römorkör konuşlandırıldı.

Süveyş Kanalı'ndaki kazayla ilgili kritik gelişme

Bununla birlikte, geminin karaya oturmasının ana nedeninin şiddetli rüzgar değil, teknik bir sorun ya da insan hatası olabileceği vurgulandı. Geminin tankındaki 9 bin ton balast suyunun boşaltığı da açıklandı.

Diğer taraftan, yüksek gelgit ve rüzgarın gemiyi kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığı aktarıldı. mevcut çabaların işe yaramaması halinde geminin yükünün hafifletilmesi seçeneğini deneyebilecekleri ifade edildi.

Ayrıca, kanaldan geçmeyi bekleyen 321 gemi olduğu da bildirildi. Küresel ticaretinin yüzde 12'sinin gerçekleştiği Süveyş kanalı kapalı kaldığı her gün 10 milyar dolar kayba yol açıyor.

 

Süveyş Kanalı'ndaki kazayla ilgili kritik gelişme ile ilgili etiketler kaza Mısır ever given süveyş kanalı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.