Suudilerin dizisinde "kardeş katli"ni gündeme getirdiler

Arap coğrafyasına yüz yıllarca hükmeden Osmanlı’yı kötülemek için Suudi Arabistan, 40 milyon dolarlık bütçesiyle dikkat çeken Ateş Krallıkları dizisini çekmeye başladı. Yönetmenliğini İngiliz Peter Webber'ın yaptığı dizi Osmanlı sultanlarını "kardeş katli"ni gündeme getirdi.

Yapımcısının ‘Osmanlı döneminin vahşet dolu tarihini’ ifşa etmek istediğini söylediği yapımda başrolü Mısırlı bir aktör oynuyor.

Dizinin yeni bölümlerinde Fatih Sultan Mehmet'in "daha 6 aylık olan kardeşi Ahmet'i katletti" ifadesine yer vererek gündeme getirdiler.

 Suudi Arabistan'ın sahibi olduğu MBC TV ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin ortaklaşa çektiği "Ateş Krallıkları" dizisinde Osmanlı'yı kötülemekten ileriye gidemiyor. Dizinin yazarı Mısırlı Muhammed Süleyman, "Tarihsel anlamda hiçbir hata içermeyen bir hikaye yazmaya çalıştıklarını" söyledi ve Osmanlı döneminin "tarihsel katliamlarla dolu olduğunu" savundu.

Diziyi sert bir dille eleştiren Prof. Dr. Cengiz Tomar, "Türkiye’nin Arap Baharı süreçlerine ilham veren Osmanlı dizilerine misilleme olarak çekilen mevzubahis propaganda dizisi Ateş Krallıkları’nda verilen izlenimin aksine, Osmanlılar zaten bölgeyi Araplardan değil Türk ve Çerkez kökenli Memluklerden aldığını bilinen bir gerçek." dedi.

 

Suudilerin dizisinde "kardeş katli"ni gündeme getirdiler ile ilgili etiketler Suudi Arabistan BAE Osmanlı ateş krallıkları karalama
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.