Suudi’ler 7 kat yüksek maaşla mühendis alıyor

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki olumlu gelişmeler Türk profesyonellerine yüksek maaşlı tekliflerin gelmesine yol açtı. Hemen her sektörde yaşanan teklif furyası dolar bazında 7 kat yüksek maaşları içeriyor. Özellikle madencilik alanında başlayan bu akımın diğer sektörlerde de olduğu belirtiliyor. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Petrolden madenciliğe kadar geniş bir alanda faaliyet gösteren Delta Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Habbab, SuperHaber’in ekonomi, iş dünyasının sorunları ve yapılması gerekenler konusundaki sorularını yanıtladı.

Suudi’ler 7 kat yüksek maaşla mühendis alıyor

İş dünyasının öncelikli sorununun nitelikli eleman olduğunu belirten Habbab, bu yetmezmiş gibi Körfez bölgesinden gelen iş teklifleriyle var olan çalışanların da gitmeye başladığını söyledi. Maden alanında çalışanlarına Suudi Arabistanlı şirketlerden teklif geldiğini anlatan Habbab, üst düzey yöneticisine 14 bin dolar teklif edildiğini söyledi.

Habbab, “Tüm iş dünyasında bu tarz sıkıntılar var. Enflasyonist ortamda çalışanlara me kadar yüksek zam yapsak da gelen teklifleri değerlendiriyorlar. 2 bin dolar maaş alan yöneticiye 14 bin dolarlık maaşla teklif geldi. Bu tarz örnekler çok sayıda yaşanıyor” dedi. DEİK Türk-Lübnan İş Konseyi Yönetim Kurulu üyesi olan Mehmet Habbab, Ortadoğu’dan çalışanlara iş teklifi gelirken aynı zamanda da aynı yerden çok sayıda yatırımcının Türkiye’ye yönelik yatırım projesi olduğunu vurguladı. Habbab, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt’ten önemli holdinglerin Türkiye’de yatırım niyetleri olduğunu söyledi. Habbab, “Hemen hemen her alanda yatırım yapmak için çalışıyorlar. Bölgenin en güçlü ve istikrarlı ülkesi Türkiye. Avrupa’ya ihracatta başarılı. Bir de canlı bir ekonomisi, genç nüfusu var. Bütün bunlar milyar dolarlık yatırımların gelmesine yol açacak” dedi.

Holdingi hakkında da bilgi veren Habbab, Temelleri 1970’lere dayanan Delta Group, 50 yılı aşkın süredir bilgi birikimi, tecrübesi, güçlü ve köklü bir kurum kültürüyle başta enerji alanında olmak üzere pek çok sektörde değer üreterek ülkemiz ekonomisine çok ciddi katkılar sağlamaya devam etmektedir. Bu tecrübe ve bilgi birikimi, Grubumuzun petrol ve gaz, maden, emtia ticareti ve perakende sektörlerinde güvenilir, öncü bir şirket haline gelmesini sağlamıştır.Bu 50 yıl içerisinde Grubumuz enerji, nakliye ve taşımacılık, depo ve limancılık,lojstik, dağıtım, biyokütle enerjisi rafinaj ve üretimi, madencilik, emtia ticareti, inşaat, alt yapı projeleri gibi pek çok alanda yaptığı yatırımlarla kendini ispatlamış, insan ve kalite odaklı çalışma anlayışımızla sürdürülebilir uluslararası başarı daima kaçınılmaz olmuştur” dedi.

Delta Group’un 2013 yılında maden sektörüne girdiğini söyleyen Habbab, “Maden ticaretimizin hacmini hızla büyüterek ticaret hacmimizi ve ağımızı daha da geliştirdik.
Grubumuzunmaden sektöründe büyüyen yatırımlarına 2013 yılındakrom madenciliğini ekledik. Ege bölgesinde bir krom ocağını devralarak krom üretimine başladık. Buradaki başarımızın ardından bölgesel havza madenciliğini benimseyerek maden sahalarımızı 5 katına çıkardık ve bugün itibariyle Türkiye’nin en büyük parça krom üretici ve ihracatlarından biri olduk.Bursa Yenişehir’de 2018’den bu yana arama, rezerv geliştirme, arge, üretim ve tesisleşme yatırımlarını tamamladığımız kurşun çinko işletmesi ve zenginleştirme tesisimizde üretime başladık. Kurşun çinko ihracatında da önemli oyunculardan olma hedefiyle üretimimizi her geçen gün artırıyoruz. Mevcut işletmelerimizle birlikte Çanakkale, Denizli ve Muğla’daki polimetalik maden sahalarında proje geliştirme ve yatırım çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

Suudi’ler 7 kat yüksek maaşla mühendis alıyor ile ilgili etiketler ekonomi Maden mühendis Suudi Arabistan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.