Suudi Aramco 50 milyar dolarlık proje için Türkiye’ye geldi

Suudi Arabistan’ın Aramco şirketi, 50 milyar dolarlık potansiyel projeleri görüşmek için Ankara’da Türk işadamlarıyla görüşüyor. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Suudi Arabistan’ın ulusal petrol ve doğalgaz şirketi Saudi Aramco, Körfez ülkelerinde hayata geçirmeyi planladığı 50 milyar dolarlık potansiyel projeleri görüşmek üzere Türk Müteahhitler Birliği başkanı Erdal Eren ile telefon görüşmesi yaptı.

Suudi Aramco 50 milyar dolarlık proje için Türkiye’ye geldi

Eren, devlet kontrolündeki petrol firmasının temsilcilerinin, Salı ve Çarşamba günü Ankara’da yaklaşık 80 inşaat firmasının yöneticileriyle bir araya geldiğini ve 2025 yılına kadar planlanan projeler için ön yeterlilik kazanmaya çalıştıklarını ifade etti.

Söz konusu 50 milyar dolar değerindeki yatırımların arasında boru hattı, altyapı inşaatları ve yönetim binaları bulunuyor. Saudi Aramco, 2015 yılında Forbes’in raporuna göre dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz şirketi seçildi. Öte yandan Aramco, Apple ve Microsoft’un ardından dünyanın en değerli 3. Şirketi olarak görülüyor.

Suudi Aramco 50 milyar dolarlık proje için Türkiye’ye geldi ile ilgili etiketler ekonomi Suudi Arabistan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.