Suudi Arabistan'ın en zengin iş insanı 79 yaşında vefat etti!

Suudi Arabistan'ın en zengin ismi olarak bilinen ünlü milyarder Salih Abdullah Kamil 79 yaşında vefat etti. 2017 yılındaki iş insanlarına yönelik tutuklama dalgasında adı geçen isimler arasında bulunan Kamil, Albaraka Türk'ün de dolaylı ortakları arasındaydı...

Suudi Arabistan merkezli çok uluslu Dallah Al-Baraka Holding'in başkanı ve kurucusu olan Kamil'in vefat haberi, holdingin Twitter hesabından duyuruldu.

Yapılan açıklamada, Kamil, ramazan ayının son on gününde mübarek bir gecede vefat ettiği belirtildi.

Suudi Arabistan medyasında ise Kamil'in, İslami bankacılığın ve Arap dünyasında medyanın öncülerinden olduğu kaydedildi.

Şark el-Avsat Gazetesi'nde, Kamil'in, tahmini 8 milyar Riyallik (2.3 milyar dolar) servetiyle Suudi Arabistan'ın en zengin iş adamı olduğu bilgisi yer aldı.

Basında ayrıca, Kamil'in Suudi Arabistan'daki bir hastanede vefat ettiği bilgisine yer verildi.

Dallah Albaraka’nın da kurucusu olan Kamel’in inşaat ve gıda alanlarında da yatırımı bulunuyor.

Türkiye'de faizsiz bankacılık alanında hizmet veren Albaraka Türk'te direkt hissedarlığı yıllar önce son bulan Kamil'in, bankanın hissedarlarından Albaraka Bankacılık Grubu (ABG)'de dolaylı hissedarlığı bulunuyordu.

Cidde Ticaret Odası Başkanlığı ve 10 yıl boyunca Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı Danışmanlığı görevini yürüten Kamil, 1995 ve 1996'da Banker Ödülü, 1993'te Körfez İş Adamları Ödülü ve 2010'da da Malezya Kraliyet Ödülü'nü aldı.

Kamil, 2017'de Suudi Arabistan'da iş insanlarına yönelik tutuklama dalgasında gözetim altına alınan isimler arasındaydı. 

Suudi Arabistan'ın en zengin iş insanı 79 yaşında vefat etti! ile ilgili etiketler Suudi Arabistan Salih Abdullah Kamil milyarder iş insanı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.