Suudi Arabistan'dan İsrail kararı: İsrail'le normalleşme görüşmelerini durdurdu

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının artarak devam etmesi nedeniyle, Suudi Arabistan, İsrail ile olan normalleşme görüşmelerini askıya aldı.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir kaynak "Suudi Arabistan, İsrail'le normalleşme görüşmelerini durdurdu." ifadesini kullandı.

Aynı kaynak, "Suudi Arabistan normalleşme görüşmelerine ara verme kararı aldı. Konuyla ilgili olarak da ABD'li yetkilileri bilgilendirdi." dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada Gazze'ye yapılan saldırıların durdurulması için tüm dünyaya çağrıda bulunmuştu.

Açıklamada, "Suudi Arabistan, Filistin halkının Gazze'den zorla yerinden edilmesi çağrılarını kesin bir şekilde reddettiğini ve Gazze'de savunmasız sivillerin hedef alınmasına devam edilmesini kınadığını teyit eder." ifadelerine yer verilmişti.

Suudi Arabistan'dan İsrail kararı: İsrail'le normalleşme görüşmelerini durdurdu ile ilgili etiketler İsrail Filistin Gazze Suudi Arabistan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.