Suudi Arabistan'dan flaş umre kararı: Bağışıklık kazanmış olma şartı!

Ramazan ayında hac ve umre ibadetlerini yerine getirmek isteyen Müslümanlar için Suudi Arabistan'da yeni bir karar alındı. Hac ve Umre Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla, Koronavirüse karşı bağışıklık kazananlar hac ve umreye kabul edilecek.

Koronavirüs salgını kapsamında tüm dünyada ülkelere giriş çıkışlar yasaklanırken Suudi Arabistan da hac ve umre ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için flaş bir karar alındı.

BU ÜÇ ŞARTTAN BİRİNİ KARŞILIYORSANIZ UMRE'YE GİDEBİLİRSİNİZ

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Koronavirüs aşısı yaptırmış ya da Koronavirüse kapılıp iyileşmiş Müslümanların umre ziyareti için kabul edileceğini açıkladı. Umre ziyareti yapmak isteyenleri üç kategoride belirleyen Bakanlık, aşının iki dozunu da yaptırmış, aşının ilk dozunu yaptırması üzerinden en az 14 gün geçmiş ve koronavirüse yakalanıp iyileşmiş kişilerin umre yapabilecekleri açıklandı.

MEKKE VE MEDİNE'NİN BİR BÖLÜMÜ KAPSIYOR

Yeni karara göre Bakanlığın belirttiği kriterlere uyan kişiler Mekke'ye ibadeTlerini gerçekleştirmek üzere kabul edilebilecek. Koşulları Medine'de bulunan Hz. Muhammed Camisi'ne yapılacak ziyaretleri de kapsıyor. Suudi Arabistan, Mart ayı başında bu yıl hac farizası için Koronavirüs aşısı yapılmasının temel şart olduğunu duyurmuştu.


5 MİLYON DOZDAN FAZLA AŞI YAPILDI

Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüse karşı bağışıklık sağlamak amacıyla ülke genelinde şu ana kadar 5 milyon dozdan fazla aşı yapıldığını duyurdu. Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki aşılama sürecinde gelinen son noktaya ilişkin bilgi verildi.

 

Suudi Arabistan'dan flaş umre kararı: Bağışıklık kazanmış olma şartı! ile ilgili etiketler Hac Umre
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.