Suudi Arabistan SDG'yi Riyad'da ağırladı

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı Suriye Demokratik Güçleri’nden bir heyetin Suudi Arabistan'da görüşmeler yaptığı ortaya çıktı. SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt skandal ziyaret hakkında "Gerek Suud gerek BAE yönetiminin 2015 yılından sonra terör örgütü PKK’ya yaptıkları toplam yardım miktarının 1 milyar doları bulduğu basına yansımıştı. Yani ağırlıklı olarak bu iki güç, terörizmin finansmanında kullanılıyor" ifadelerini kullandı

Terör örgütü PYD/YPG’nin paravan örgütü Suriye Demokratik Güçleri’nden bir heyetin Suudi Arabistan yönetimi tarafından başkent Riyad’da ağırlandığı ortaya çıktı. Rus Nezavisimaya gazetesinin haberine göre, SDG heyetinin, Riyad yönetiminin resmi daveti üzerine Suriye'nin kuzeydoğu bölgesinin geleceği hakkında müzakere de bulunmak üzere Suudi Arabistan’a gittiği belirtildi.

Ziyaretin SDG ile işbirliğine bir süreden beri büyük önem atfeden Suudi rejiminin bölgede İran nüfuz alanının genişlemesine karşı koyma girişiminin bir parçası olduğu belirtiliyor. Paravan örgüt SDG'ye yakın kaynaklar, heyetin Irak Kürt Bölgesi üzerinden Körfez bölgesine gittiğini aktarırken, ziyaretin gündem maddesinin İran’ın dış politikası olduğu kaydedildi.

Haberde, ABD Başkanı Trump’ın Suriye'nin kuzeyinde konuşlu askeri güçlerini çekmeyi duyurmasından sonra oluşabilecek boşluktan İran’ın faydalanabileceği konusunda Suudi yönetiminin kaygılarının bulunduğu ifade edildi.

Suudi Arabistan SDG'yi Riyad'da ağırladı

Suudi Arabistan'ın Suriye'nin kuzeyine ilgisinin Suudi ve SDG yetkilileri arasındaki yoğun temaslar sırasında somutlaştığı kaydedilirken, geçtiğimiz Haziran ayında Suudi Arabistan’ın Ortadoğu işlerinden sorumlu devlet bakanı Samir el-Sebhan'ın Deyr ez-Zor’u ziyaret ettiği hatırlatıldı.

Semir Sebhan'ın Deyr ez-Zor’da ABD'li diplomatların yanı sıra Arap aşiret şeyhleri ve YPG elebaşıları ile müzakereler yaptığının belirtildiği haberde, Sebhan’ın kendisi açısından ilk sayılmayan bu ziyaret sırasında Arap kabile şeyhlerine YPG'ye destek sunma çağrısında bulunduğu ifade edildi.

CEYHUN BOZKURT: TERÖRİZMİN FİNANSMANINI YAPIYORLAR!

SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt gelişmeyi şu sözlerle değerlendirdi:

“ABD’nin özellikle Türkiye’nin terör örgütü PYD/YPG’ye yönelik askeri gücünü kullanmasından sonra bölgedeki varlığını ve terör örgütünü korumak, İran’ın Akdeniz’e iniş hattını tutmak için bölgesel güçlerle yaptığı çalışmalar biliniyor. Bunun için de en aktif kullanılan ülkeler Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri. Hatırlanacak olursa, terör örgütünün Suud yönetimiyle bağlantısı uzun süredir var. 2018 yılında bölgeye 100 milyon dolar aktarmışlardı. Gerek Suud gerek BAE yönetiminin 2015 yılından sonra terör örgütü PKK’ya yaptıkları toplam yardım miktarının 1 milyar doları bulduğu basına yansımıştı. Yani ağırlıklı olarak bu iki güç, terörizmin finansmanında kullanılıyor.”

SDG heyetinde Şahin Cilo kod adlı terör örgütü elebaşı olup olmadığına bakılması gerektiğini de dile getiren Bozkurt, “Elebaşı Cilo da, yine terör örgütü heyetiyle aynı zaman diliminde Birleşik Arap Emirlikleri’nce ağırlanmıştı. Örgüt muhtemelen yine finansman sorunları ile ilgili temaslarda bulunuyor olabilir. Yani Suud ve BAE bu terör örgütünü gerek Türkiye gerek İran’a karşı güçlü tutmaya çalışıyor. Bu iki yapılanmanın FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimine de destek verdiği düşünüldüğünde, bölgede çözümü değil kaosu besleyecek politikalarının devam edecekleri anlaşılıyor” dedi.

Suudi Arabistan SDG'yi Riyad'da ağırladı ile ilgili etiketler Suudi Arabistan Ceyhun Bozkurt Riyad SDG
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.