"Suudi Arabistan istihbaratı CIA'e takıldı!"

Bugünkü yazısında 2 Ekim'den beri kayıp olan ve Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğü iddia edilen Cemal Kaşıkçı'yı yazan Abdulkadir Selvi, Suudi Arabistan istihbaratının Kaşıkçı'yı Riyad'a kaçırmak için plan yaptığını ancak planın CIA'ye takıldığını belirtti.

Amerikan basınında çıkan haberlere değinen Selvi, Suud istihbaratının Kaşıkçı’yı Riyad’a kaçırmak amacıyla yaptığı görüşmeler CIA’in takibine takıldığını belirtti. Washington Post'un Amerikan istihbaratının Kaşıkçı için A ve B planı olmak üzere iki hazırlık yaptığını aktardığını belirten Selvi, Suud yönetimi bir plan dahilinde Kaşıkçı’yı Riyad’a kaçırmayı veya ABD’de etkisiz hale getirmeyi plandığını yazdı.

Planın CIA tarafından tespit edildiğini ve Kaşıkçı'nın bu durumdan haberdar edilmediğini belirten Selvi, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

"CIA, Kaşıkçı’yı haberdar etmediği gibi, Washington Büyükelçiliği’ne müracaat ettiğinde Türkiye’ye yönlendiriliyor. Kaşıkçı’ya 2 yıl görev yaptığı Londra Büyükelçiliği’ne başvurusunda da yine İstanbul adres gösteriliyor. Kaşıkçı yaşarken istihbarat bilgisini dahi paylaşmayan ABD, Kaşıkçı olayını kullanarak Riyad yönetimi üzerinde baskı kuruyor. ABD’nin elinde Kaşıkçı olayıyla ilgili uzun süreli dinlemeler olduğu söyleniyor. Cinayeti veliaht prense işletip faturayı Riyad’a ödetmek denilebilir. Saddam’ı kışkırtıp Kuveyt’e soktuktan sonra Irak’ı işgal etmediler mi? Yakında Trump Riyad’a gidip birkaç yüz milyar dolara mal olan yeni bir kılıç oyunu oynarsa şaşırmayın. Suudi Arabistan Kralı Selman’ı Trump’ın elinden kurtaracak tek adres Erdoğan olarak gözüküyor."

"Suudi Arabistan istihbaratı CIA'e takıldı!" ile ilgili etiketler Cemal Kaşıkçı CIA Abdulkadir Selvi
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.