Suudi Arabistan, Avrupa futbolu için bir tehdit mi? UEFA Başkanı Ceferin'den önemli açıklamalar

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, önemli yıldızların büyük paralar karşılığında Avrupa'dan ayrılıp Suudi Arabistan'a transfer olmasını değerlendirdi. Ceferin'e göre Suudi Arabistan, Avrupa futbolu için bir tehdit oluşturmuyor.

Son dönemde astronomik ücretlerle Suudi Arabistan'a transfer olan futbolcular bir bir Avrupa'yı terk ediyor. Bu da akıllara 'Suudi Arabistan Ligi, Avrupa futbolcu için bir tehdit mi?' sorusunu getiriyor.

Konunun en yetkili ismi diyebileceğimiz UEFA Başkanı Ceferin ise öyle olmadığını düşünüyor. Aleksander Ceferin'e göre Suudi Arabistan sermayesi Avrupa futbolunu etkilemeyecek.

Ceferin, Ronaldo, Benzema gibi transferleri örnek göstererek, "Bunlar kariyerleri bitmek üzere olan isimler. Bu noktaya gelen yıldızlar daha çok para kazanacakları ülkeleri tercih edebiliyor. Ancak en üst düzey futbol Avrupa'da oynanıyor. Kariyerinin zirvesinde Suudi Arabistan'a transfer olan herhangi bir futbolcu yok." dedi.

DAHA ÖNCE ÇİN DE DENEDİ

UEFA Başkanı Ceferin, benzer bir politikayı geçtiğimiz yıllarda Çin'in de denediğini fakat yıldız futbolcular getirerek ülkede futbolun geliştirilemeyeceğini belirtti. Ceferin, "Bunu daha önce Çin yaptı ve sonuç alamadı. Futbolunuzu geliştirmek için altyapıya yatırım yapmalısınız. Önemli antrenörler getirip kendi futbolcularınızı yetiştirmelisiniz." diye konuştu.

 

Suudi Arabistan, Avrupa futbolu için bir tehdit mi? UEFA Başkanı Ceferin'den önemli açıklamalar ile ilgili etiketler Aleksander Ceferin Suudi Arabistan Transfer Karim Benzema
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.