Sürü bağışıklığını savunan bildiriye 10 binden fazla imza

Koronavirüs önlemlerinde karantinaya karşı çıkan bir grup bilim insanı bir araya gelerek Great Barrington Bildirisini ortaya çıkardı. Koronavirüste karantinanın aksine, sürü bağışıklığının önerildiği bildiriye 10 binden fazla bilim insanı ve araştırmacı imza attı. Bildiriye ayrıca 30 bine yakın sağlık çalışanı ve 535 binden fazla sivil de imza attı. Büyük tepki çeken bildiriye bir tepki de DSÖ'den geldi. DSÖ Direktörü sürü bağışıklığını önermenin ahlak dışı olduğunu ifade etti.

Koronavirüsle mücadele tüm hızıyla devam ederken, dünyanın önde gelen üniversitelerinde görev yapan üç bilim insanı ABD'nin Massachusetts eyaletinde bulunan Great Barrington kasabasında karantina önlemlerine karşı çıkan bir bildiri paylaştı.

NTV'nin haberine göre, adını imzalandığı yerden alan "The Great Barrington Declaration" toplu karantina kurallarına karşı çıkıyor. Sürü bağışıklığı stratejisinin benimsenmesini isteyen araştırmacılara göre karantinadan vazgeçilmesi gerekiyor.

İMZA SAYISI 10 BİNİ GEÇTİ

Sürü bağışıklığı önerisiyle büyük tepki toplayan bildiriye aynı zamanda destek de fazla. Bildirinin internet sitesindeki bilgilere göre 4 Ekim tarihinden beri 10 bin 630 bilim insanı imza attı. Ayrıca 29 bin 439 sağlık çalışanı ve 536 bin "endişeli vatandaş" da imzacılar arasında yer aldı.

DSÖ'DEN TEPKİ: AHLAK DIŞI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, sürü bağışıklığına yönelik stratejilerin "ahlak dışı" olduğunu söyledi. Ghebreyesus, 12 Ekim'de Cenevre'de düzenlenen video konferansta konuştu. Ghebreyesus, sürü bağışıklığının bir aşılama terimi olduğunu söyledi. Toplumların geliştirlen aşılarla birlikte sürü bağışıklığına ulaşabileceğini aktardı.

Sürü bağışıklığını savunan bildiriye 10 binden fazla imza ile ilgili etiketler Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüs Korona sürü bağışıklığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.