Suriye'ye operasyon öncesi provokasyon: Elektrik kesintisi bahanesi ile halkı Türkiye aleyhine kışkırtmak istediler!

Türkiye terörle mücadele için Suriye'nin kuzeyinde yeni operasyona hazırlanırken Azez'de sinsi bir provokasyon gerçekleşti. Kilis'in hemen karşısında bulunan Azez'de yaşayan halkın elektrik kesintisi protestosunda Türkiye aleyhine ve Türk askerlerinin Azez'den çıkarılmasına yönelik sloganlar atıldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Kilis'in hemen karşısında bulunan Azez'de yaşayan halk, TEDAŞ'ın elektrik kesintileri bahanesi ile dün gece sokağa döküldü. Elektrik kesintilerini protesto bir anda Türkiye aleyhine ve Türk askerlerinin Azez'den çıkmasına yönelik provokasyona dönüştü.

Alınan güvenlik önlemleri ile sona eren provokasyonu Türkiye'nin Suriye operasyonunu engellemeye çalışan PYD'nin halka para vererek yaptırdığı belirlendi.

Suriye'de yıllardan beri yaşanan iç savaş ve karışıklık ülkenin çeşitli terör örgütlerinin yerleşmesine neden olmuştu. Başta DEAŞ ile başlayan Suriye topraklarında terör örgütlerinin varlığı PKK ve uzantısı PYD ile devam etmişti.

TÜRKİYE BÖLÜCÜ TERÖRLE MÜCADELE EDİYOR

Türkiye,Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi sınırlarının ilerisinde yıllardan beri terörle mücadele ediyor.

Türkiye'nin şehitler vererek yaptığı özellikle bölücü terörle mücadelesinde Suriye'de ve Irak'ta halk teröristlerden arındırılarak güvenli bölgeler oluşturuldu.Başta Amerika olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinin desteğini alan bölücü terör örgütü PKK ve PYD'nin özellikle Suriye'nin kuzeyine yerleşerek bir terör devleti kurmanın peşinde olduğu biliniyor.

ERDOĞAN YENİ OPERASYON OLACAĞI SİNYALİNİ VERDİ!

Her türlü terörle mücadelesini kararlı bir şekilde sürdüren ve uzun zamandan beri Suriye'nin kuzeyindeki 30 kilometre derinliğinde "güvenli bölge" oluşturmayı hedefleyen Türkiye, yeni bir operasyona hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde bu doğrultuda yeni bir askeri harekâtın olacağı sinyalini vermişti.

 

Suriye'ye operasyon öncesi provokasyon: Elektrik kesintisi bahanesi ile halkı Türkiye aleyhine kışkırtmak istediler!

AZEZ'DE TÜRKİYE'NİN OPERASYONUNU ENGELLEME PROVOKASYONU TUTMADI

Türkiye, PKK'nın Suriye kolu PYD'ye karşı yeni harekat için Suriye'nin kuzeyinde operasyona hazırlanırken Azez'de yapılan bir provokasyon son anda önlendi.

Elde edilen bilgilere göre, sinsice hazırlandığı anlaşılan bir planla Azez'de yaşayan yerel halk, TEDAŞ'ın elektrik kesintilerini bahane ederek protesto gösterisi adı altında sokağa döküldü.

Gösteri yapan halkın arasına karışan provokatörlerin, yaptıkları çeşitli kışkırtıcı konuşmalarla elektrik kesintileri için başlayan gösteriyi Türkiye ve Türk askerinin Suriye'yi terk etmesi yönünde propogandaya dönüştürmeye çalıştı.

SuperHaber'in elde ettiği bilgilere göre, Azez'de dün gece saat:22:00 sıraların da çıkarılan elektrik kesintisi adı altın da yapılan gösteri,yaklaşık 2 saat sürdü.Göstericiler TEDAŞ'ın binasına kadar çeşitli sloganlarla yürüyüş yaptıktan sonra,binanın içine girerek,her yeri kırarak hasar verdiler.Aynı göstericiler,daha sonra binayı ateşe vererek yaktılar.Elektrik kesintileri bahanesi ve söylemleri ile galeyana getirilen halk,yine sloganlar atarak meydan da toplandı.

PYD'NİN HALKA GÖSTERİ İÇİN PARA VERDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Azez'de halkı meydana toplayan provokatörler burada yaptıkları konuşma ile gösteriyi bir anda 'Türkiye ve Türk askerlerinin ülkelerini terk etmesi' eylemine dönüştürmek istedi.

Halkın içine karışan bazı PYD terör örgütü üyelerinin havaya ateş açtıkları görüldü. Alınan güvenlik önlemleri ile sona eren provokasyondan sonra Azez'de geniş çaplı bir araştırma yapıldı. Halktan alınan ve yapılan istihbarat çalışmaları sonucu provokasyonu Türkiye'nin Suriye operasyonunu engellemeye çalışan PYD'nin halka para vererek yaptırdığı belirlendi.

Araştırmada ayrıca, Türk ordusunun Suriye'ye yapacağı operasyonlar öncesi bu tür eylemler yapılarak dünya kamuoyunun dikkatini bölgeye çekmek olduğu da belirlendi.

Suriye'ye operasyon öncesi provokasyon: Elektrik kesintisi bahanesi ile halkı Türkiye aleyhine kışkırtmak istediler! ile ilgili etiketler Suriye PYD YPG Operasyon terörist Türkiye asker Azez
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.