'Suriye'nin teröristlerini aldık, Türkiye'de eğittik'

Eski CHP Milletvekili Mustafa Balbay katıldığı canlı yayında tepki çeken açıklamalarda bulundu. "Suriye'nin teröristlerini aldık, Türkiye'de eğittik" ifadelerine yer veren Balbay, diğer konukların tepki göstermesi üzerine “Ben öyle bir şey demedim” diyerek geri adım attı.

Cumhuriyet Halk Partisi eski milletvekili ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, HaberTürk canlı yayınında terör örgütü tartışmaları esnasında tepki çeken sözler söyledi.

Yenişafak'ın haberine göre Balbay, “Biz Suriye’nin teröristlerini aldık eğittik. Sonra onlar gitti ülkelerine terör örgütüne katıldılar” ifadelerini kullandı.

TEPKİLER SONRASI SÖZLERİNİ İNKAR ETTİ

Diğer konukların “Türkiye’yi teröristleri eğiten bir devlet olarak hedef almanız kabul edilemez” tepkisiyle karşılaşan Balbay, daha sonra “Ben öyle bir şey demedim” diyerek söylediği sözleri inkar etti.

ÇEVİKÖZ DE TSK'YA İFTİRA ATMIŞTI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türkiye’ye yönelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz de geçtiğimiz aylarda ağır bir ithamda bulunmuştu. Çeviköz, TSK eğitiminden geçen Suriye Milli Ordusu’nda (SMO) 18 yaşından küçük çocukların silah altına alındığını söylemişti.

'Suriye'nin teröristlerini aldık, Türkiye'de eğittik' ile ilgili etiketler terörist terör Mustafa Balbay Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.