Suriye'deki toplu katliamın anbean görüntüleri medyaya sızdırıldı!

The Guardian, kendisine 3 yıl sonra ulaştırılan bir katliam videosunu paylaşarak gündeme oturdu. Vicdan azabı çekerek görüntüleri silinmeden önce kopyalayan bir şahsın sızdırdığı görüntüler, Suriye'den son 10 yılda gelen en kötü görüntülerden biri. Şam'da çekilen görüntülerde siviller toplu mezara atılarak katlediliyor, ve cesetlerine (gülerek) benzin dökülerek ateşe veriliyor. Bu insanlık suçu ise Esad'a sadece birkaç km uzaklıkta yaşanıyor.

Bu, Suriye rejiminin en kötü şöhretli katliamcı birliklerinden biri olan, ülkenin askeri istihbarat servisinin 227. şubesi tarafından işlenen bir savaş suçunun hikayesi.

İngiltere merkezli The Guardian tarafından yeni yayınlanan görüntüler, Nisan 2013'te Şam'ın güney banliyölerinde işlenen bir toplu bir katliamı gösteriyor.

VURULACAKLARINDAN HABERSİZ İNSANLARI CESET DOLU ÇUKURA ATIYORLAR

Sivil gruplar önce toplanıyor toplanıyor; ardından da gözleri bağlı, elleri kelepçeli ve vurulacaklarından habersiz bir şekilde cesetlerle dolu infaz çukuruna doğru itiliyor.

Katliam sona erdiğinde, Tadamon'daki bu toplu mezarda en az 41 sivilin ölü olarak yattığı görülüyor.

GÜLEREK ATEŞE VERİYORLAR

Katiller ise, Suriye rejimi ve Beşar Esad'ın iktidar koltuğundan sadece birkaç km ötede bu iğrenç savaş suçunu örtbas etti ve 'gülerek' insanların cesetlerine benzin dökerek ateşe verdi.

The Guardian'dan Martin Chulov'un da dediği gibi, bu izlemesi zor görüntüler, "Bütün Suriye iç savaşının en suçlu videolarından biri" ve "10 yıllık savaşın daha önce anlatılmamış bir bölümüne sadece küçük bir bakış atmamızı sağlıyor".

 

SuperHaber

Kaynak: The Guardian (İngiltere)

Suriye'deki toplu katliamın anbean görüntüleri medyaya sızdırıldı! ile ilgili etiketler Suriye The Guardian Ceset Esed İstihbarat katliam toplu infaz mezar Esad rejim

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.