Esed'in 'elit' askerlerine kanlı pusu

Suriye'de dün akşam saatlerinde bir yolcu otobüsüne saldırı düzenlendi. En az 25 kişinin öldüğü saldırıda, otobüste Şam rejiminin 'elit' askerlerinin yer aldığı ortaya çıktı.

Suriye'nin Deyrizor bölgesinin yakınlarında pusuya düşürülen otobüste ölen kişilerin Şam'a bağlı asker ve milisler olduğu belirtildi.

28 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili olarak Reuters'a konuşan taraf değiştirmiş bir asker, aracın izinden dönen asker ve hükûmet yanlısı milisleri taşıdığını ifade etti. Kaynak, otobüsün saldırıya uğradığı sırada üsse dönmekte olduğunu ifade etti.

''ESED'İN ELİT ASKERLERİNİ TAŞIYORDU''

Bir başka kaynak ise saldırıda en az 30 kişinin öldüğünü ve bunlarında çoğunun Suriye ordusunun elit 4. Tugay'ının mensupları olduğunu söyledi. 

Reuters'a göre bazı kaynaklar saldırının direkt bir ordu aracına yapıldığını aktardı.

Olayı ilk olarak duyuran Suriye Devlet Ajansı SANA, olayla ilgili pek fazla detay paylaşmadı. Palmira şehri yakınlarında çoğunlukla Suriye ordusunun ve İran destekli milislerin konuşlandığı biliniyor.

SANA, saldırıda 25 kişinin öldüğünü ve bu ölenlerin sivil olduğunu iddia etmişti.

Deyrizor'da yaşayanlar ve istihbarat kaynakları, son aylarda hâlâ bölgede bulunan DEAŞ'lı teröristlerin "vur-kaç" saldırılarını artırdığını ifade etti. Bu teröristlerin bölgedeki mağaralarda yaşadığı belirtildi.

Esed'in 'elit' askerlerine kanlı pusu ile ilgili etiketler Suriye Şam asker DEAŞ elit pusu deyrizor
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.