“Suriye'de çok ciddi insani dram yaşanıyor!”

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Hadi El-Bahra, İstanbul'da toplantı yaptı. Bahra, Suriye Milli Ordusu ve Türkiye tarafından özgürleştiren bölgenin kalkınması ve bu bölgelere geri dönüş için birlikte çalıştıklarını açıkladı. Bahra Esed rejiminin, anayasa çalışmaları ile tüm çözümlere engel olduğunu belirterek ”Yolun sonu olan yolun sonundayız. Suriye’de durum daha da kötüye gitmekte ve çok ciddi insani dram yaşanıyor.” dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL / ÖZEL HABER


Türkiye’nin en uzun sınır komşusu Suriye’de iç karışıklık devam ediyor. Halkın Esed rejimine 15 Mart 2011'de başlattığı isyan Nisan 2011 tarihinde tüm Suriye’ye yayılmıştı.

Beşer ESED HALKINI ACIMASIZCA KATLETTİ!

Suriye'deki iç savaş 12’nci yılını geride bıraktı. 2011'den bu yana Suriye'de kimi işkenceyle, kimi bombalar ve kimyasal saldırıyla kimi de terör yüzünden yaklaşık 700 bin insan yaşamını yitirdi. Yine milyonlarca insan, yardıma muhtaç hale geldi. Suriye’nin çeşitli şehirlerinde yalayan 6 milyon 600 bin Suriyeli ülkesini terk etmek zorunda kaldı. İç çatışmalar ve karışıklıklar nedeni ile 6 milyon 500 bin Suriyeli de ülke içinde yerinden edildi. Suriye’nin sözde devlet başkanı Beşer Esed’in kendi hakkını acımasızca katletmesi dünyanın sivillere yönelik en acımasız katliamları arasına girdi.


TÜRKİYE MÜLTECİLERE KUCAK AÇTI BATI KAPILARINI KAPATTI!


Türkiye Suriye’de katliamlardan kaçan mültecilere kapılarını açarken ,Batılı ülkeler ise kapılarını kapattı. Kadın ve çocuk yüz binlerce sivil korkunç şekilde öldü yaralandı, sakat kaldı ve yurtsuz oldu. Yıllar içinde harabeye dönen ülkede savaşın en büyük mağduru çocuklar oldu. İç savaştan kaçan 3 milyon 600 binden fazla Suriyeli, Türkiye'de gelerek hayata tutundu. Mazlumların tek güvendiği ülke Türkiye, 2011'de başlayan iç savaş sonrasında vatanlarını terk etmek zorunda kalan Suriyelilere 12 yıldır kucak açıyor.


ABD’NİN DESTEKLEDİĞİ PKK/PYD PETROL BÖLGELERİNİ İŞGAL ETTİ


Öte yandan Türkiye’nin tam 40 yıldan beri on binlerce şehit ve yaralı vererek mücadele ettiği bölücü terör örgütü PKK/PYD Amerika’nın yardımı ile petrol çıkarılan alanları ele geçirdi. Bu meydana gelen süreçte Suriye hem ekonomik hem de siyasi olarak büyük bir çöküş yaşadı. Türkiye PKK/PYD’nin Suriye sınırındaki terör planlarını 15 Temmuz kanlı darbe girişime rağmen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatları ile bozdu. Terör örgütü PKK/YPG'nin hem Türkiye'deki hem de Suriye'nin kuzeyindeki terör saldırıları engellendi. Ayrıca bu askeri harekatlar ile İdlib'e sürüklenen milyonlarca Suriyelinin göç etmesinin önüne geçildi.

SURİYE MUHALİF VE DEVRİMCİ GÜÇLER ULUSAL KOOALİSYONU KURULDU

Bu arada Esed Rejimi katliamlarından kurtulanlar. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu ya da diğer ve kısa adıyla SMDK adı ile 11 Kasım 2012 tarihinde, Katar'ın başkenti Doha'da toplandı. Toplantı sonunda yapılan Suriyeli muhalif çatı örgüt kuruldu. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu,Türkiye’de de çalışmalarını sürdürüyor.

“Suriye'de çok ciddi insani dram yaşanıyor!”


"SURİYELİLERİN GÜVENLİ BÖLGELERE DÖNMESİ İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”


Suriye Muhalif ve Devrimci güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Hadi Al Bahra Florya’da düzenlenen bir basın toplantısı ile yazılı ve görsel medya ile buluştu. Bahra, toplantı da Suriye’de ki son genel durum ve siyasi çözüm süreci konusunda bilgiler verdi. Hadi el-Bahra, Suriye’de güvenliği sağlanan ve Suriye Milli Ordusu ile Türkiye tarafından özgürleştiren bölgenin kalkınması ve bu bölgelere Suriye’nin geri dönüşü için birlikte çalıştıklarını açıkladı. ”Türk Hükümeti ile irtibat halindeyiz. Biz Kuzey Suriye’de ekonominin canlanması için bazı çalışmalar yaptık. Bir proje ile önemli çalışmalarda bulunduk. Anayasa planı ve projenin uygulanması için referanduma tabii tutulması gerekiyor. Bazı kanunlar dayatılıyor.
Ayrıca ulusal ordunun kurulması için adımlar atılmaktadır. Türkiye’nin Kuzey Suriye’de ki için desteği var”dedi. Bahra, Suriye’deki özgür ve güvenli bölgenin istikrarı için bölgeye yatırım yapılması, iş insanlarının buraya gelmesi için uğraştıklarını ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını ancak rejimin bunu tüm güçleri ile engellediğini ifade etti.

“SURİYE’DE ÇOK CİDDİ İNSANİ DRAMLAR YAŞANIYOR!”

Bahra ”Suriye rejimi bunu istemiyor. Suriye’yi demokratik olarak yönetmek istemiyor. Yeni anayasa için her şeyi yaptık. Bunun için sekiz toplantı son buldu. Rejim engel olmaya kalktı. Maalesef Suriye’nin Suriyelilerin olmasını istiyorduk buna engel koydular.(Rusya Devleti katılmazsa,katılmayız) dediler. Rusya’nın isteklerini yerine getirmek istiyorlar. Yolun sonu plan yolun sonundayız. Suriye’de durum daha da kötüye gitmekteler. Suriye’de çok ciddi insani dram yaşanıyor” şeklinde konuştu.

“ATEŞKES KARARLARININ UYGULANMASI GEREKİYOR”

Hadi Al Bahra toplantıda ki konuşmasının devamında ”Dünyanın en önemli iki ordusu yani Rusya ve ABD ordusu Suriye’de bulunuyor. BM kararları uygulanmıyor. Halep ve İdlib bombalanıyor. İnsani çatışmalar devam ediyor. Esed kimyasal silah kullandı. Çin ve Rusya’nın veto etmesi ile ceza almadı. Halep ve İdlib’de katledilenlerin hesabını kimse sormadı. İnsanlar işkenceler edilerek öldürüldüler. Ateşkes sözleşmelerinin uygulanması gerekiyor. Bahra konuşmasının sonunda geçici süre hükümetini ve bunun yanında Suriye Milli Ordusu’nu yapı olarak desteklediklerini özellikle özgürleştirilen bölgelerde, güvenliğinin sağlaması yönündeki çalışmalara destek verdiklerini açıkladı. Geçici hükümetin güçlü ordusu olacaktır. Bahra konuşmasının sonunda Gazze ’de yaşanan olaylara insani olarak baktıklarını ve barış planı için her türlü çalışmayı da desteklediklerini belirtti.

“Suriye'de çok ciddi insani dram yaşanıyor!” ile ilgili etiketler Esed
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.