Suriye'de ABD askerlerini taşıyan helikopter düştü! 22 ABD askeri yaralı...

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, 11 Haziran'da Suriye'nin kuzeydoğusunda bir CH-47 Chinook tipi helikopterin kaza kırıma uğradığını ve olayda 22 ABD askerinin yaralandığını duyurdu.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan bir basın açıklamasında, Suriye'nin kuzeydoğusunda Pazar günü meydana gelen bir olayda 22 ABD askerinin yaralandığı ve bunlardan 10'unun daha ileri tedavi için daha yetkin hastanelere sevk edildiği belirtildi.

DÜŞMAN ATEŞİ RAPOR EDİLMEDİ

Basın açıklamasında, olayın soruşturma altında olduğu ve herhangi bir düşman ateşi rapor edilmediği belirtilmiştir. Detaylı inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiği ifade edilmiştir.

Suriye'de ABD askerlerini taşıyan helikopter düştü! 22 ABD askeri yaralı...

KIRIM NEDİR?

Sektörde, bir donanımın geri döndürülebilir hasara uğradığı, yaralanmaların olabileceği, can kaybının yaşanmadığı hadiselere denir.

KIRIMA UĞRAMAK NE DEMEK?

Helikopterin tekrar onarılmasına müsaade edecek düzeyde hasar görmesidir. Bu tarz olaylarda can kaybının olmaması kırım anlamına gelir. Can kaybının olması durumunda olay 'kırım' değil 'kaza' şeklinde ifade edilir.

 

Suriye'de ABD askerlerini taşıyan helikopter düştü! 22 ABD askeri yaralı... ile ilgili etiketler ABD Helikopter kazası Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.