Suriye'de 3 şehir Türkiye'ye bağlanmak istiyor!

Suriyeliler ellerinde Türk bayraklarıyla sokaktalar. Bu kez verdikleri mesaj Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor. Üstelik bu kez “Türk askeri bizi korusun” demekle kalmıyorlar, “Türkiye’nin himayesine girmek istiyoruz” diyorlar.

Suriye’de 3 kritik bölge var. Lazkiye, İdlib ve Hama.

Bu üçgenin belli noktaları ki, içerisinde Türkmendağı da bulunuyor, son dönemlerde geniş katılımlı gösterilere sahne oluyor.

O gösterilere katılan siviller ellerinde Türk bayrakları ve üzerlerinde “biz Türkiye’nin himayesine girmek istiyoruz” yazılı pankartlarla Türkiye’ye çağrıda bulunuyorlar.

Son olarak Hama’nın kuzeyinde İdlib’teki Türk askeri gözlem noktasına yürüyen kalabalık, ''Esed rejimini reddediyoruz, Türkiye himayesine girmeyi talep ediyoruz'' sloganlarıyla gösteri düzenledi.

Suriyeli siviller, “biz bulunduğumuz bölgelerin Türkiye’ye bağlanmasını talep ediyoruz, hukuki olarak bunun gerçekleşmesi için ne yapılması gerekiyorsa, hazırız” dediler.

Bu gösteriler Suriyeli muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde son 2 haftadır hemen hemen her gün yapılıyor. Bölgelerdeki kanaat önderleri de Türkiye’ye mesaj göndererek, aynı konuyu dile getiriyorlar.

Buralarda yaşam mücadelesi veren Suriye halkı 24 Ağustos 2016’daki Fırat Kalkanı harekatıyla birlikte Türk askerini çiçeklerle, kurbanlar keserek karşılamışlardı.
Türk askerini her fırsatta topraklarına davet etmişler, “bizi Esed ve PKK zulmünden koruyun” diye seslenmişlerdi.

Bu kez sadece “koruyun” demiyorlar, “bizler de Türkiye’nin bir parçası olalım” diyorlar.

Yani Suriyeliler kendilerini değil topraklarını da Türkiye’ye getirmek istiyorlar.

Bayırbucak bölgesi, İdlib’in neredeyse tamamı ve Hama’nın Lazkiye-İdlib sınırında Türkiye’ye yakın kuzey noktalarının Türkiye haritasına katılması yönünde bir talep var.

Suriyeliler bu fikrin öncülüğünü yaparken meselenin hukuki boyutunu da araştırıyorlar.
Şu ana kadar 3 milyon civarında imza topladıkları söyleniyor.
Bölgelerinde yapılacak referandumla Türkiye’ye bağlanmak istediklerini belirtiyorlar.

Suriye'de 3 şehir Türkiye'ye bağlanmak istiyor! ile ilgili etiketler Suriye İdlib hama Lazkiye
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.