Sürgündeki muhalefet liderinin eşine 18 yıl hapis cezası!

Fiilen Rusya'ya bağlanan ve 'Birlik Devleti' adı altında bir yapı kurulan Belarus'ta, lider Lukaşenko'nun tüm muhaliflerinin başı belada. Bu kez de seçimlerde farkla kazanmasına rağmen Lukaşenko'yu değiştiremeyen Belaruslu muhalif lider Svetlana Tikhanovskaya'nın kocası Sergei Tikhanovski, kitlesel ayaklanmalar organize etmek, kamu düzenini ihlal etmek gibi bir dizi suçtan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Belaruslu muhalif lider Svetlana Tikhanovskaya'nın eşi Sergei Tikhanovski hakkında Homel kentindeki hapishanede görülen duruşmada karar çıktı.

YÜKSEK GÜVENLİKLİ HAPİSHANEDE 18 YIL HAPİS CEZASI

Sergei Tikhanovski kitlesel ayaklanmalar organize etmek, hükümet yetkilileri ve kolluk kuvvetlerinin temsilcilerine karşı toplumsal nefreti körükleme amaçlı materyaller yaymak, Merkez Seçim Komisyonu Başkanı'nı tehdit etmek, devlet görevlilerine karşı şiddet kullanımını içeren ve kamu düzenini büyük ölçüde ihlal eden kitlesel eylemler düzenlemek gibi Ceza Yasası'nın dört maddesinden suçlu bulundu.

Tikhanovski, yüksek güvenlikli bir cezaevinde olmak kaydıyla 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

SVETLANA TİKHANOVSKAYA: PSİKOLOJİK OLARAK KABULLENMEK ÇOK ZOR OLACAK 

Litvanya'da sürgünde bulunan Sergei Tikhanovski'nin eşi 2020 Ağustos ayındaki Belarus Devlet Başkanlığı seçimlerinde aday olan Svetlana Tikhanovskaya ise kaydettiği videoda “Bu videoyu Sergei'nin davasında sözde kararın açıklanmasından önce kaydediyorum. Kaç yıl olacağını tahayyül edebiliyorum, bunu psikolojik olarak bunu kabullenmesi çok zor olacak. Ancak kendime bir soru soruyorum: Ne yapacağım bu haberle? Milyonlarca Belaruslunun lideri olmuş, sevdiğim adamı savunmaya devam edeceğim. Yeni Belarus'ta onunla bulaşacağım anı yakınlaştırmak için zor olanı, hatta imkansız olanı yapmak için çaba göstereceğim" dedi.

Yerine karısı Devlet Başkanlığı seçimlerinde aday olmuştu

Sergei Tikhanovski internette kendine ait blogda ve YouTube'daki “Yaşanacak ülke” programında Belarus'un toplumsal ve politik meselelerine değiniyordu. Tikhanovski 2020 Ağustos ayında düzenlenecek Belarus Devlet Başkanlığı seçimlerinde aday olmak istemiş, ancak adaylığı kabul görmemişti.

İMZA TOPLADIĞI SIRADA GÖZALTINA ALINIP TUTUKLANMIŞTI

Bu gelişmenin ardından eşi Svetlana Tikhanovskaya kocasının yerine aday olmuş, Sergei Tikhanovski ise eşinin adaylığı için imza topladığı sırada gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Sergei Tikhanovski 29 Mayıs 2020 tarihinden bu yana cezaevinde bulunuyordu.

Sürgündeki muhalefet liderinin eşine 18 yıl hapis cezası! ile ilgili etiketler Belarus Rusya Putin tikhanovski lukaşenko kocası sergei 18 yıl
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.