Sur Kültür festivalinde Diyarbakır'ın tarihi meydanı tıklım tıklım doldu

Diyarbakır'da Sur Kültür Yolu Festivali açıldı. Festivalde Oğuzhan Koç sahneye çıktı, alan tıka basa doldu.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde Diyarbakır'da düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali, İçkale Müze Kompleksi'nde açılan sergilerle başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sur Kültür Yolu Festivali'nde yaptığı konuşmada, "Doğu'nun göz bebeği Diyarbakır'dayız. Bu sene 5'e çıktı, önümüzdeki sene 10'a çıkacağız ve her sene bu sayıyı artırarak, bütün illere ulaşmış olacağız. Önceliğimiz 7 bölgeye festivalleri yaymak" dedi

"GELECEK YIL İLAVE 5 ŞEHRİMİZ GELİYOR, 3'Ü KESİNLEŞTİ"

Beyoğlu Kültür Yolu ile başlayan festivallerin Başkent Kültür Yolu Festivali devam ettiğini dile getiren Ersoy, şu bilgileri verdi:

"Bu yıl Çanakkale ile başladık. Çanakkale'yi, Konya Mistik Müzik Festivali izledi. 1 Ekim'de Beyoğlu ve Başkent Kültür yolu festivalleri başladı. Şimdi Doğu'nun göz bebeği Diyarbakır'dayız, Sur Kültür Yolu Festivali'ndeyiz. Bunun startını da bu vesileyle vermiş oluyoruz. Bu sene 5'e çıktı, önümüzdeki sene 10'a çıkaracağız ve her sene bu sayıyı artırarak, bütün illere ulaşmış olacağız. Gelecek yıl ilave 5 şehrimiz geliyor, şu ana kadar 3'ü kesinleşti."

Ersoy, gelecek yıl nisan ayında yapılacazk Adana Portakal Çiçeği Karnavalı'nı himayelerine aldıklarını anlatarak, İzmir'de Efes Kültür Yolu Festivali'nin de nisan ayında düzenleneceğini kaydetti.

Alsancak Tekel Fabrikası'nın restorasyon ve renovasyon çalışmalarının mart sonuna kadar tamamlanacağını belirten Ersoy, etkinlik alanını oluşturarak, nisan ayına İzmir'i de eklediklerini ifade etti.

"OLAĞANÜSTÜ BİR COĞRAFYA"

Festivale katılan foto muhabiri ve belgesel yapımcısı gazeteci Coşkun Aral da uygarlığın, "bereketli hilal" diye tanımlanan, bütün insanlığı doyuracak nitelikte ilklerin olduğu topraklarda bulunduklarını belirterek, bu kentin yanı başındaki Siirt’te doğduğunu söyledi.

Terör olaylarının yaşandığı dönemde de bölgeye geldiğini anlatan Aral, "Burası hak etmediği günleri yaşadı. Ama şimdi görüyorum ki; Diyarbakır hak ettiğini yaşamaya başlayacak. Çünkü 3 günden beri buradayım. Bu umut yeşerdi bu topraklarda, bu topraklardan bütün Orta Doğu coğrafyasına yayılacak diyorum" diye konuştu.

Fotoğrafın önemine işaret eden Aral, fotoğrafın dünyada en çok konuşulan dil haline geldiğini belirtti.

OĞUZHAN KOÇ KONSERİNDE ALAN TIKLIM TIKLIM DOLDU

Festivalde sahneye çıkan şarkıcı Oğuzhan Koç'un konserinde milyonlarca vatandaş alanı tıka basa doldurdu. O anlar sosyal medyaya yansıdı. 

 

Sur Kültür festivalinde Diyarbakır'ın tarihi meydanı tıklım tıklım doldu ile ilgili etiketler Diyarbakır Konser Türkiye Kültür Yolu Festivalleri Sur Kültür Yolu Festivali Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.