SüperHaber'in yayını ses getirdi! Bolayır'daki SİT alanları için CİMER gelen şikayetleri iletti!

Çanakkale'de en kanlı kara savaşlarının yaşandığı Gelibolu'ya bağlı Bolayır'da SİT alanlarında kaçak yapılaşma haberimiz ses getirdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER


Genel seçim sürecine girilmesini fırsat bilen arazi mafyasının rant oyunlarının arttığı anlaşıldı.

BOLAYIR'DAKİ SİT ALANLARI KAÇAK YAPILAŞMAYA AÇILDI!

Kaçak yapılaşmanın en yoğun olduğu yerlerden birinin de,Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne bağlı Bolayır olduğu kaydedilmişti.Kurtuluş savaşının ilk fitilinin ateşlendiği Çanakkale Savaşı'n da,en kanlı kara savaşlarının yaşandığı Bolayır'da,SİT alanların da kaçak yapılaşma olduğu ortaya çıkmıştı.Binbaşı Fethi Bey'in komutasında ki 27.Piyade Tümeni'nin savaştığı,ayrıca henüz ortaya çıkmayan şehitlerin mezarlarının olduğu belirtilen imarı olmayan arsaların,arazi sahipleri,muhtar ve emlakçılarla ranta kurban edildiği iddia edilmişti.


ESKİ BELEDİYE BAŞKANI İMAR USULSÜZLÜĞÜNDEN CEZAEVİNDE YATMIŞTI!


Bolayır'da kaçak yapılaşma ile ilgili geçmişte eski Belediye Başkanı Turan İnce'nin imar usulsüzlüğü nedeni ile yargılandığı ve 50 ay cezaevin de kaldığı belirtildi. İnce'nin başkanlığı döneminde SİT alanlarında bulunan tarla vasıflı arsaların usulsüz parsellere ayırılmasının 1998 yılında Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Kurul Kararı ile iptal edildiği kaydedildi.

Bolayır'daki kaçak yapılaşma ile ilgili şikayetçi olan vatandaşlar, "Bolayır'da doksanlı yıllarda, daha önceki belediye başkanı tarafından tamamı parsellenmiştir. Parsel yapılan yerlerin daha sonra yasalara uygun olmadığından,özellikle Fevzi Çakmak Mahallesi'nin tamamının imarı iptal edilmiştir. Buralar SİT alanıdır ve şuan tarla görünen küçük ölçekli yerlerdir.Buralara inşaat izni alınması mümkün değildir.Rant uğruna yapılan kaçak villalar ile buralar talan edilmekte ve rüşvetlerle haksız kazanç elde edilmektedir. Bu topraklar da hala ortaya çıkarılamayan şehit mezarları bulunmaktadır. Bunun biran önce durdurulması gerekmektedir." dedi.


SÜPERHABER'İN YAYINI SES GETİRDİ!

Gelibolu'da yaşayanların büyük tepkilerine neden olan, özellikle Bolayır'da her geçen gün artan kaçak yapılaşma başta CİMER olmak üzere Gelibolu Belediyesi, Çanakkale Valiliği'nin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Başkanlığı'na kadar bir çok resmî yerlere şikayet konusu olmuştu. Bunun üzerine SüperHaber, imara kapalı arazilerdeki kaçak yapılaşmayı, "Çanakkale'de neler oluyor?" başlığı ile haber yaparak kamuoyuna duyurmuştu.

 

 

CİMER BOLAYIR İÇİN HAREKETE GEÇTİ!


Çanakkale'de onbinlerce şehit verilerek kazanılan büyük zaferin yıldönümü öncesi kaçak yapılaşmayı önlemek için CİMER'in harekete geçtiği öğrenildi.

SüperHaber'in elde ettiği bilgilere göre Gelibolu ve Bolayır'dan gelen yüzlerce şikayet başvurusu ardından CİMER'in başta Gelibolu Kaymakamlığı olmak üzere Çanakkale İl Özel İdaresi'ne, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı'na, Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne ve Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Bölge Müdürlüğü'ne yazı gönderdiği ifade edildi.

CİMER'in yazısının ardından ilgili kurumların başta SİT alanlarında yapılan kaçak yapılaşmaya izin verilmemesi ayrıca şikayetlere neden olan iddiaların araştırılmasına başlanıldığı bilgisi alındı. 

SüperHaber'in yayını ses getirdi! Bolayır'daki SİT alanları için CİMER gelen şikayetleri iletti! ile ilgili etiketler Çanakkale Gelibolu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.