Superhaber yazarı Nuran Yıldız'ın yazısına sanatçı Aydilge'den destek

Superhaber yazarı Nuran Yıldız'ın kadınlara toplumda yüklenen belli kalıpları eleştirmesinin ardından şarkıcı Aydilge'den destek geldi. Aydilge de "Bazı kadınlar fazla açık giyinmeyi bir protesto aracı olarak görüyorlar. Bazı kadınlar da özgürlük kisvesi altında yine erkeğin arzuladığı şekilde çıplaklaşıyorlar. Ve ne yazık ki yine erkeğin gözüne hizmet etmiş oluyorlar" diyerek Yıldız'ın yazısına destek verdi.

Superhaber yazarı Nuran Yıldız, bu haftaki köşe yazısında kadınların toplumda belli kalıplara sokulmasını eleştirdi. 

"Dünyanın her yerinde kadınlara yapılan en büyük kötülük, doğdukları andan itibaren bir eş bulmaları, aile kurmaları, çocuk yapmalarının telkin edilmesidir." diyen Yıldız, kadınların üzerindeki algılara yönelik bir yazı kaleme aldı. 

Nuran Yıldız'ın sosyal medya paylaşımına ve köşe yazısına ise ünlü şarkıcı Aydilge yorum yaparak destek verdi. 

Superhaber yazarı Nuran Yıldız'ın yazısına sanatçı Aydilge'den destek

"BAZI KADINLAR ÖZGÜRLÜK KİSVESİ ALTINDA..."

"Bazı kadınlar fazla açık giyinmeyi bir protesto aracı olarak görüyorlar. Bazı kadınlar da özgürlük kisvesi altında yine erkeğin arzuladığı şekilde çıplaklaşıyorlar" diyen Aydilge'nin yorumu şöyle:

"Kadının ne giyip giymediği bir namus ve ahlak taslama ve tahakküm kurma bahanesi olarak kullanıldığı için, bazı kadınlar fazla açık giyinmeyi bir protesto aracı olarak görüyorlar. Bazı kadınlar da özgürlük kisvesi altında yine erkeğin arzuladığı şekilde çıplaklaşıyorlar. Ve ne yazık ki yine erkeğin gözüne hizmet etmiş oluyorlar... Bazısı da özgürlük kisvesi altında aslında sadece konuşulmak istiyor. Derdi kadın özgürlüğü değil, sadece konuşulmak olanla gerçek anlamda kadın üzerindeki eril bakış açısını samimiyetle yıkmaya çalışanı ayırd etmek , bize kalıyor. Ama her şey bir yana en önemlisi şu... Çıplaklık medeniyet değildir ama kimin ne giydiğine karışmamak medeniyettir. Kendi içimizdeki medeniyeti sorgulamak, başkasını yargılamaktan daha zor. O yüzden çoğu zaman sorgulamayı değil ahlakçılik yapıp yargılamayı seçiyoruz. Kalbimizde medeniyeti seçmek dileğiyle "

Superhaber yazarı Nuran Yıldız'ın yazısına sanatçı Aydilge'den destek ile ilgili etiketler Nuran Yıldız aydilge
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.