SuperHaber yazarı Metehan Demir, operasyon bölgesinden bildirdi!

SuperHaber sınır hattında... SuperHaber yazarı Metehan Demir, Afrin operasyonunun 24. gününde gelişmeleri sıcak bölgeden aktardı.

Hassa'da bulunan Demir, Habertürk canlı yayınında son gelişmeleri paylaştı.

İşte Demir'in aktardıklarından satır başları:

Birinci aşamadaki hesaplama doğu ve batı eksenindeki hattın kapatılması. Askeri harekatlarda sürat ve emniyet oranı var. Bunları aynı dengede götüremezseniz problem oluyor. Düz bir atletizm pistinde yarış değil bu. Kaç kilometre girdik diye bir soru olmaması lazım. Bunları düşünerek yorumlamakta fayda var.

24. GÜNDE SEVKİYAT NEDEN HIZLANDI?

24. günde yoğunluk da derinlik de önemli hale geliyor.

İçeriye girerken, arkanızı da sağlamda tutmanız gerekiyor. Tuta tuta indiğiniz için asker sayısının zamanla artması normal.

Bu bölge temizlendiği takdirde Türkiye'nin terörle mücadelesinde çok önemli yol katedilmiş olacak. Asker sevkiyatı, "şehitlerimiz oluyor, bir panikle asker yoğunluğu artıyor" değil. Köyler temizlendikçe, o işin ehli birliklerin bölgeye kaydırılması gerekiyor. Çünkü oralada meskun mahal çatışmaları yaşanıyor. Bu konuda uzman, profesyonel birlikler içeriye giriyor.

1027 RAKIMLI TEPEDE NE OLDU?

TSK için masum ve sivillerin can güvenliği çok önemli. Buradaki oyun, Türkiye'nin iyi niyetini istismar etmek, ikincisi de bundan sonraki olaylarda ateş açılmasını sağlayarak, tüm dünyada "Türkiye sivilleri öldürdü" propagandası yapmak. Oyun içinde oyun var. O gün çok dramatiktir. Kadınlar, çocuklar üzerlerine geliyordu. O gün yaptıkları unutulmayacaktır. Sivillerle ilgili hassasiyettir bu. Daha öncesinde de maalesef sivil hassasiyetinde kaybettiğimiz evlatlarımız olmuştur.

ABD İLE KRİTİK RANDEVULAR...

Güvenli bölge olması için öncelikle silahları almaları lazım. Çünkü burada izole durumda kalan terör örgütünün mühimmatının ne kadar yeteceğini göreceğiz. Burada yoğun çatışmalar yaşanıyor. Dışardan yardım gelmiyorsa bitmesi lazım bir müddet sonra. Sadece ABD değil diğer aktörlerin de bu harekatı baltalamak için girişimleri olacak. Türkiye bu harekatı, sadece burada değil, Wahington'da, Tahran'da, Londra'da, Şam'da yapıyor.

ABD İLE ASKERİ ÇATIŞMA YAŞANIR MI?

Byriza diyor ki, içeride Türkiye ile ilişkilerin iyi olmasını isteyenler var. Orada bir kafa karışıklığı var. Bugüne kadar askeri çatışma pek konuşulmuyordu ama o ABD'li komutanın kasklı fotoğrafından sonra gündeme geldi. ABD'nin böyle bir şeyi aklından bile geçirmemesi lazım.

AFRİN'E KENT MERKEZİNE GİRİLMELİ Mİ GİRİLMEMELİ Mİ?

Türkiye sadece evlatları ile cephede mücadele etmiyor. Türkiye'nin Washington'da cephesi var. Başka birçok yerde de cephesi var. Zeytin Dalı Harekatını neden yapıyoruz. Eğer kent merkezine girilmezse teröristler orada yuvalanırlar. O zaman bizim bu harekatı yapmamızın ne anlamı var. Bu harekatın asıl amacı bu teröristleri bölgenin tamamından çıkarmak. Eğer temizlemezsek ortasında teröristlerin olduğu, çevresinde bizim önlem aldığımız bir yapı ortaya çıkar. O da bu harekatın mantığına ters.

REJİM GÜÇLERİ TERÖRİSTLERİN BOŞALTTIĞI ALANLARI DOLDURUR MU?

Esed Rejimi bölgede çeşitli hamleler yapabilir. Kendi gelebilir, teröristleri sevk edebilir. Ama Esed Rejimi bunu sadece kandi inisiyatifi ile yapamaz. Ancak askeri ya da diplomatik her tür hamle ile karşılaşabiliriz.

SuperHaber yazarı Metehan Demir, operasyon bölgesinden bildirdi! ile ilgili etiketler Metehan Demir Habertürk canlı yayın afrin harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.