SuperHaber yazarı Metehan Demir: 2017 yılında 2 seçim bizi bekliyor

SuperHaber yazarı Metehan Demir Şebnem Merve Oruç'un sunduğu Karşı Karşıya programında önemli açıklamalarda bulundu.

TVNet'te yayınlanan programda Demir; Ankara kulislerinde başkanlık sistemi ile ilgili farklı senaryo ve tahminlerin dolaştığını, önümüzdeki sene içerisinde biri referandum olmak üzere 2 seçim ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğunu açıkladı.

Bu iddiasına gerekçe olarak Demir, mevcut durumda başkanlık sistemi tartışmalarının siyaseti kilitleyeceği ve siyasilerin 'millete gidelim' teklifi yapabileceğini öne sürdü.

Ayrıca Ak Parti'deki FETÖ tartışmalarının son bulması için partinin bu seçeneği değerlendirmeye alabileceğini belirten Metehan Demir bunları yan yana getrdiğinde seçimin kaçınılmaz olduğu fikrinin hasıl olduğu açıklamsın bulundu.

15 TEMMUZ KAHRAMANI MİLLETE LAYIK ANAYASA YAPILMALI

Yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili olarak toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak bir anayasa vurgusu yapan Metehan Demir, ancak 15 Temmuz'da büyük kahramanlık gösteren Türk milletine layık anayasa yapımından siyasilerin çok uzakta olduğunu, günlük siyasi kısır çekişmelerle vakit kaybedildiğini belirtti.

Türkiye'de yeni anayasa tartışmalarının eninde sonunda başkanlık sistemine bağlandığını; bunun çalışmaları zorlaştırdığını dile getiren Demir, vatandaşın doğal haklarının daha da iyileştirilmesinin de önemli bir konu teşkil ettiğini söyledi.

Anayasa çalışmalarının başta topyekun değişiklik olarak düşünüldüğü ama sonunda yine başkanlık sisteminin önünü açmak için kısmi değişikliğe razı olunduğunu belirten SuperHaber yazarı Demir mevcut kavgaların ışığında bunun bile zor olduğunu dile getirdi.

SuperHaber yazarı Metehan Demir: 2017 yılında 2 seçim bizi bekliyor ile ilgili etiketler seçim Anayasa başkanlık
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.