SuperHaber yazar Ergün Poyraz'a saldırıda ilk fotoğraflara ulaştı

Kuşadası'ndaki evinin önünde öldüresiye dövülen yazar Ergün Poyraz'ın yoğun bakımda tedavisine devam ediliyor. SuperHaber, CHP’li Kuşadası Belediyesi ile PKK’yla bağlantılı bir şirketin ihale ilişkilerini ifşa ettiği için saldırıya uğradığı iddia edilen Poyraz'ın ilk fotoğraflarına ulaştı. Yerde kanlar içinde yatan Poyraz'a, ambulans beklerken yapılan ilk müdahale ile hayata döndüğü ifade edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Kamuoyunda da büyük tepki toplayan gazeteci ve yazarlara karşı yapılan saldırılar sürüyor. Yazdığı haber ve bilgiler nedeni ile saldırıya uğrayan son kişi yazar Ergün Poyraz olmuştu. Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaşayan yazar Ergün Poyraz, önceki gün saat 19.00 sıralarında, evinin önünde bir grubun saldırısına uğramıştı. Yazar Poyraz, cep telefonu ile aranarak arabasına çarptıklarını söyleyerek kendisini evden çıkaran 3 kişinin tekme ve yumruk darbeleriyle ağır şekilde yaralanmıştı. Aldığı darbeler ile biranda kanlar içinde kalan Poyraz'a ihbar üzerine gelen sağlık ekibi tarafından ilk müdahale yapılmıştı.

SuperHaber yazar Ergün Poyraz'a saldırıda ilk fotoğraflara ulaştı


POYRAZ'IN TEDAVİSİ YOĞUN BAKIMDA SÜRÜYOR

Çevrede bulunanların şaşkın bakışları altında gerçekleşen olayda yazar Poyraz'ı döven saldırganlar, geldikleri otomobille hızla kaçarken, yaralanan Poyraz çağrılan ambulansla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Yapılan ilk muayenede başında çatlak olduğu anlaşılan Poyraz, yoğun bakıma alınmıştı. Halen yoğun bakımda tedavi altında olan yazar Ergün Poyraz'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilmişti.

SuperHaber yazar Ergün Poyraz'a saldırıda ilk fotoğraflara ulaştı - Resim : 2


SALDIRI NEDENİ 'KUŞADASI BELEDİYESİ İLE PKK BAĞLANTILI İHALE' İDDİASI

Yazar Ergün Poyraz'ın, CHP’li Kuşadası Belediyesi ile PKK’yla bağlantılı bir şirketin ihale ilişkilerini ifşa ettiği için saldırıya uğradığı iddia edilmişti. Savcılık kayıtlarına göre saldırı; Poyraz'ın mıcır ihalesinde usulsüzlük yapıldığına dair bir mektubu, önceki gün Kuşadası Belediyesi’ne göndermesi ile planlandı. Poyraz'ın mektubunda, Kuşadası Belediyesi’ndeki son 17 ihalenin 15’ini alan, Turan Bagı’nın sahibi olduğu ZBT isimli inşaat firmasının PKK ile ilişkili olduğu iddia edildi. Poyraz, Kuşadası’nda konuşulan bu iddiayı mektubunda dile getirdi.

SuperHaber yazar Ergün Poyraz'a saldırıda ilk fotoğraflara ulaştı - Resim : 3


POLİS 6 KİŞİYİ GÖZALTINA ALDI

Poyraz'ın ihbar mektubunda; şirketin hem PKK terör örgütüyle bağlantısının bulunduğunu, hem de ihalelerde yolsuzluk yapıldığını iddia ettiği ve ihalede belediyenin şirketten aldığı 750 bin ton mıcır taşının Kuşadası için çok büyük bir alım olduğu kaydedilmiş. Yine iddialara göre, Ergün Poyraz’ın ihbar mektubu kısa süre sonra söz konusu inşaat şirketine sızdırılmış. Bunun üzerine saldırı gerçekleştirilmiş. Olay sonrası, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü polisleri, saldırganların kimliğini kısa sürede tespit ederek, ZBT şirketinin sahibi Turan Bagı, Zana Bagı ile şöför Vural Çelik ve 3 kişiyi daha gözaltına almıştı.

SuperHaber yazar Ergün Poyraz'a saldırıda ilk fotoğraflara ulaştı - Resim : 4


SUPERHABER SALDIRI SONRASI İLK FOTOĞRAFLARA ULAŞTI

Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre, gözaltına alınan 6 kişinin bağlantılı olduğu diğer kişiler olduğu bilgileri üzerine, araştırmanın derinleştirildiği vurgulandı.

Bu arada, SuperHaber, CHP’li Kuşadası Belediyesi ile PKK’yla bağlantılı bir şirketin ihale ilişkilerini ifşa ettiği için saldırıya uğradığı iddia edilen Poyraz'ın ilk fotoğraflarına ulaştı. Yerde kanlar içinde yatan Poyraz'a ambulans beklerken yapılan ilk müdahale ile hayata döndüğü ifade edildi. Sağlık yetkilileri, yazar Poyraz'a yardıma giden vatandaşların bilinçli müdahalesinin, yazarın hayatının kurtarılmasında etkili olduğu söylendi.

SuperHaber yazar Ergün Poyraz'a saldırıda ilk fotoğraflara ulaştı ile ilgili etiketler Saldırı ihale Ergün poyraz kuşadası belediyesi ZBT Turan Bagı mıcır ihalesi ihale yolsuzluğu iddiası
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.