SuperHaber yangın bölgesinde: Yemyeşil ormanların olduğu yerler şimdi küle döndü

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, orman yangınları ile ilgili son gelişmeleri aktarmaya devam ediyor. Yangınların söndürüldüğü yerlerde ortaya çıkan gri örtü görenlerin yüreğini parçaladı. Bir zamanlar kuşların uçtuğu yemyeşil ormanlar yangın sonrası küle döndü. İşte, orman yangını sonrası ortaya çıkan korkunç manzara...

Türkiye'de günlerdir süren orman yangınlarının büyük bir kısmı kontrol altına alındı. Yangınların söndürülmesinin ardından ise geride kalan yıkım ve yanmış ormanlar görenleri yüreğini parçaladı.

SuperHaber, orman yangınlarının söndürüldüğü bölgede ortaya çıkan gri örtüyü görüntüledi. Marmaris'in Bayır köyü yakınlarında çıkan yangın sonrası geride gri bir örtü kaldı. Ayakta kalan ağaçların kuruduğu ve küle dönmüş topraklar yangının ortaya çıkardığı faciayı gözler önüne serdi. Öte yandan ormanlık alanda bulunan arı kovanlarının da yandığı görüldü. Yanan ormanlık alanlardaki neredeyse bütün canlı yaşamın yok olması endişe yarattı.

FESLEĞEN TEPESİNDE ALEVLER DEVAM EDİYOR

Fesleğen tepesi yanıyor alevler feslen köyüne doğru gidiyor

Öte yandan Fesleğen tepesindeki alevler bölgede büyük tehdit oluşturuyor. Ağaçlar ve kurumuş otlar yanarken kozalakların da zaman zaman patladığı duyuldu.

Türkiye’nin yaklaşık 11 gündür savaştığı alevler sonunda büyük ölçüde söndürüldü. Özellikle Antalya’nın Manavgat ilçesindeki ormanları ve bazı yerleşim alanlarını küle çeviren orman yangınları kontrol altına alındı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da sabah saatlerinde Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Antalya, Bodrum ve Marmaris'te orman yangınları söndürüldü. Tarım ve Orman Bakanlığımız başta olmak üzere emeği geçen tüm Bakanlıklarımıza, kurumlarımıza ve halkımıza şükranlarımı sunuyorum."

SuperHaber yangın bölgesinde: Yemyeşil ormanların olduğu yerler şimdi küle döndü ile ilgili etiketler Orman Yangını Ağaç Orman kül

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.