SuperHaber Memleket Partisi kurultayını araştırdı: Memleket Partisi'ne otel yönetiminden ince ayar!

Muharrem İnce liderliğinde kurulan Memleket Partisi yönetimdeki istifa dalgasının ardından ilk olağanüstü kurultayını Ankara’da bulunan bir otelde gerçekleştirdi. İnce'nin partisinde yaşanan üst düzey istifalar nedeniyle 60 kişiden oluşan parti meclisi 43 kişiye düşmüştü. İnce, yaşanan istifaları "kuruluş sancısı" olarak değerlendirerek olağanüstü kurultaya gideceklerini açıklamıştı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Muharrem İnce, CHP'den ayrıldıktan sonra Memleket Partisi'ni kurmuştu.

İNCE'NİN PARTİSİNDE İSTİFALAR YAŞANMIŞTI!

Muharrem İnce liderliğinde 13 ay önce kurulan partide geçtiğimiz günlerde arka arkaya üst düzey istifalar yaşanmıştı.Partide yaşanan bu istifalar nedeniyle, 60 kişiden oluşan parti meclisi 43 kişiye düşmüştü. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yaşanan istifaları "kuruluş sancısı" olarak değerlendirerek, olağanüstü kurultaya gideceklerini açıklamıştı. Parti meclisini yenilemek üzere dün toplanan olağanüstü kurultaya, Muharrem İnce, eşi Ülkü İnce ile birlikte katıldı. İnce, partililerin oluşturduğu koridordan "Gençlerin umudu" sloganlarıyla geçerek, kurultayın yapılacağı salona giriş yaptı.

EN GENÇ ÜYEYE MAVİ KRAVAT HEDİYE EDİLDİ!

Memleket Partisi’nin 1. Olağanüstü Kurultayı’nda, Divan Başkanlığı’na İzmir il Başkanı Cüneyt Oğuz seçildi. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Muharrem İnce, partide yer alan en genç üyeye mavi renkteki kravatını hediye etti. İnce'nin bu hediyesi salonda büyük alkış aldı.

İNCE: "NEDEN SATTIKLARINI ZAMAN GÖSTERECEK!"

Muharrem İnce, kurultayı "olağanüstü" yapmalarının nedenini, “Dağ başını duman almış dedik, beraber yola çıktık. Birileri bizi sattı, o yüzden buradayız. Neden sattıklarını zaman gösterecek. Ben sizinle sonsuza kadar yürümek için buradayım. Bu ülkenin kaderini değiştireceğiz.” sözleriyle açıkladı.

MEMLEKET PARTİSİ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİ

Kurulduğu günden bu yana katılımlar kadar, parti kuruluşunda yer alıp son dönemde art arda yaşadığı istifalar ile gündem olan Memleket Partisi kurultayında tüzük değişikliğine gidildi. Parti kuruluşu sırasında "en çağdaş ve en demokratik’ tüzüğün Memleket Partisi"ne ait olduğuna ve parti içi demokrasiye vurgu yapan Muharrem İnce, “Genel Başkan sultanlığına son verdik!” ifadelerine yer vermişti.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARDA "BLOK LİSTE" UYGULANACAK!

Memleket Partisi’nin 1. Olağan Kurultayı'nın üzerinden bir yıl geçmeden, tüzüğün 22 maddesinde değişikliğe gidildi. Tüzük Komisyonu tarafından yapılan çalışma kapsamında, başta Muharrem İnce olmak üzere, parti yönetiminin ve genel merkezin müdahalesi olmadan belirlenmesi için önseçim ve kurultayda esas alınan çarşaf liste uygulamasında değişiklik yapıldı. Buna göre sadece olağanüstü kurultaylarda geçerli olmak üzere çarşaf liste uygulamasına son verildi. Partide, olağanüstü kurultaylarda parti meclisi listesi blok liste yöntemiyle yapılacak.

PARTİDE GENEL BAŞKAN VEKİLLİĞİNE SON VERİLDİ

Kurultayda, parti tüzüğünün 29. maddesinde yer alan "genel başkanvekilliği" ibaresine de son verildi. Kabul edilen önerge doğrultusunda, artık Memleket Partisi’nde "genel başkanvekiliği" bulunmayacak. Böylece, genel başkanın yokluğunda, merkez yönetim kurulu toplantılarına genel başkanvekili değil, genel başkan tarafından belirlenecek merkez yönetim kurulu üyesi vekalet edecek.

KURULTAYDA TÜZÜK GERİLİMİ ÇIKTI! "ŞOV YAPMA SALONU TERK ET!"

Ankara'da bir otel de yapılan Memleket Partisi kurultayında yapılan tüzük değişikliği sırasında, bir üye kararlara itiraz ederek konuşma talebinde bulundu. Divan başkanlığı tarafından talebine olumsuz yanıt alan üye, “Beni neden çağırıyorsunuz o zaman? Parmağı indir kaldır diye mi?” sözleriyle tepki gösterdi. Divan Başkanı Cüneyt Oğuz, üyeye “Şov yapma!” diyerek salonu terk etmesini istedi. Bunun üzerine üye salondan çıkartıldı.

"BLOK LİSTELERDE ATANMIŞ LİSTE RUHU VARDIR" ELEŞTİRİSİ!

Tüzük değişikliğinin kabul edilmesinin ardından, söz alan bir parti üyesi de yaptığı konuşmada "blok liste" kararını eleştirdi, “Olağanüstü durumlar, hiçbir zaman bitmez. Eleştirdiğimiz partiler gibi olmayalım. Blok listelerde, atanmış liste ruhu vardır” dedi. Parti üyesinin aleyhte yaptığı konuşma sırasında araya giren Divan Başkanı Oğuz, tüzük değişikliğinin sebebini Muharrem İnce’nin "satıldık" ifadeleri üzerinden açıkladı.

KURULTAYDA BLOK LİSTEYLE SEÇİME GEÇİLDİ

Kurultayda 60 kişilik Parti Meclisi (PM) üye seçimine geçildi. Memleket Partisi lideri İnce’nin hazırladığı tek blok listeyle gidilen seçimde, delegeler yeni parti meclisini belirleyecekti ifade edildi.

MEMLEKET PARTİSİ'NE OTEL YÖNETİMİNDEN İNCE AYAR İDDİASI!

Öteyandan, Muharrem İnce'nin Genel Başkan olduğu Memleket Partisi olağanüstü kurultayının hızlı bir şekilde yapılmasının nedeninin otel yönetiminin isteği üzerine olduğu iddia edildi.

SuperHaber'in elde ettiği kulis bilgilerine göre, otel yönetimi kurultayın akşam gerçekleşecek düğün organizasyonu nedeni ile saat: 17.00 gibi bitirilmesini istediği öğrenildi. Bunun üzerine, "olağanüstü" kurultayda hazırlanan blok liste ile hızlı bir seçim gerçekleştirildiği öne sürüldü.

SuperHaber Memleket Partisi kurultayını araştırdı: Memleket Partisi'ne otel yönetiminden ince ayar! ile ilgili etiketler Muharrem İnce Kurultay otel toplantı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.